Nyheter

Triss i diplom...

2023-07-24

Vilken helg det har varit, eller det började redan på fredagen... premiering i tre dagar framåt.

I fredags var det dags för ettåringarna, Polly och Pingla att få åka ut på premiering. Vi provade en ny plats för oss, Svenljunga men så klart med vår vanliga premieringsförättare Morgan Johnsson. Jag tycker att det är viktigt och framförallt bra miljöträning för unghästarna att få komma ut redan från början och träna sig inför kommande treårspremiering som är den viktigaste i deras liv, enligt en avelsnörd som mig!

Polly som varit ute tidigare på utställning fick vara förebild för Pingla som var ute för första gången, men Pingla brydde sig inte nämnvärt ibland var det tvärtom och Polly som behövde stöttas. Det var bara mina båda i klassen och Polly sattes som etta med fina 40 poäng och klass 1 och Pingla fick 39 poäng med sjua på traven och klass 1. Jag är supernöjd med småtjejerna och de skötte sig strålande i sin miljöträning och allt som hör till när man skall åka ut och visa upp sig.

Polly

Pingla

På lördagen var det dags för det treåriga stoet Olympia, vi hade ju 3 treårsston i år så vi fick dela upp dem på två dagar. Vi åkte till Svenljunga även denna dagen, nu hittade vi ju och det var en trevlig plats och bra folk som hade hand om premieringen... bra ordning med andra ord. Olympia är ju van att åka ut så det är en fröjd att ha med henne, så lugn och trygg. Det var hela nio stycken i hennes klass, 7 svarta, en fux och så Olympia. Hon skötte sig strålande under visningen och sattes som nummer sex i klassen... jag hoppades att hon skulle få diplom och det fick hon med jämna fina 40 poäng. Så himla glad jag blev, jag tycker själv att hon är en pärla. Hon mättes till 105 cm och 14 i skena. Hon tingades senare på kvällen och skall flytta till ett annat stuteri till helgen. Ibland går det snabbt men hon kommer få ett jättebra hem och gå i aveln precis som jag vill!

Olympia, foto: Anette Wadman

Och igår söndag var det dags för de båda andra treåringarna, Ohtella och Ottilia. Denna gången åkte vi till vår vanliga premieringsplats i Vara, men med samma premieringsförättare som de andra dagarna, Morgan Johnsson. Båda tjejerna har ju varit ute tidigare så det var vana treåringar jag visade upp och de skötte sig galant... skönt att allt jobb som man lagt ner ger resultat och att man kan se hur viktigt det är med miljöträning och att de vet vad som förväntas av dem. Vi var fem stycken i klassen för en av dem var mini och vår fina Ohtella sattes etta med Diplom och fina 42 poäng, 99888 och G1. Hon mättes till 93 cm och 13 i skena. Hon är så supersnäll det stoet och en dröm att visa upp. Ottilia sattes som nummer tre i klassen och även hon fick Diplom med fina 41 poäng, 88898 och G1. Hon mättes till 97 cm och 14 i skena. Stolt över våra flickor gick jag med ett leende hela dagen... ja även idag!

Ohtella

Ottilia

På premieringen i söndags deltog även vår uppfödning Vithatts Oden med sin ägare, hon hade lovat att visa honom som treåring och det gjorde hon verkligen. Han var i strålande skick och fick även beröm över det av premieringsförättaren. Tack, Gunilla att du visade honom i så bra skick, han belönades med 39 poäng, sjua på sin trav och klass 1.

Oden

Så av Jasons första årgång som blivit tre år är tre visade av fyra avkommor. Två av dem har fått Diplom och en klass 1 med 39 poäng. Vi hoppas att den fjärde avkomman från det året blir visad av sin ägare i september som vi planerat. Tycker att Jason har nerdärvt sig bra.. vad man kan se än så länge... lite stolt uppfödare!