Nyheter

Nossebro utställningen...

2016-08-21

Förra helgen var vi på Shetland Västs utställning i Nossebro. Det var ett litet annorlunda upplägg, två domare som dömde oberoende av varandra och så fick man ett medelpoäng på vad de båda tyckte hästen skulle ha för poäng.

Kind of Love var först ut av alla och det var tre hingstföl med i hans klass. Det var inte helt lätt att ställa upp när domarna stod på var sin sida och bedömde... vilken sida skulle man visa upp bäst. "Konny" skötte sig hyfsat men visade tyvärr inte upp sin fina trav som jag har sett att han har... han ville mest galoppera och bita sin mamma i sidan. Han skrapade i alla fall ihop 38 (88787) poäng av den ena domaren och 39 (89778) poäng av den andra och fick ett medelpoäng på 38,5 poäng. Han gick tvåa i klassen, den som vann fick 39,5 poäng och trean fick 37,5 poäng.

Kind of Love

First Love var med i tredje klassen och hon som brukar gå som en klocka var lite hönsig om sin fölunge... men hon visade upp sig hyfsat ändå... hon brukar stå blickstilla när man ställer upp henne men denna gången så ville hon inte riktigt stå still om hon inte hade "Konny" precis intill. Hon blev fyra i klassen på sex deltagare, hon fick 40 (88888) poäng av ena domaren och av den andra fick hon 38 (87887) poäng, så hon fick ett medel på 39 poäng. Vi var klara redan på förmiddagen så då åkte vi hem... det var ju inte så spännande när man visste vad alla fick för poäng direkt efter klasserna... även den som gått först. Men nu har vi provat på det också.

First Love

Nästa utställning vi åker på blir till Mullsjö i september, dit har vi anmält Kassandra. Hon ser mer ut som en grizzlybjörn än en fölunge... hon är redan redo för vinterkylan!

Igår var vår uppfödning Vithatts Gabriel på Kvalitétstävlan och var näst bästa ponny i både hoppning och dressyr. Stort grattis till hans ägare som lagt ner ett så fint jobb på honom.

Vithatts Gabriel

Ha det gott alla goa vänner!