Nyheter

Bara en welsh kvar...

2013-04-13

Igår så åkte Rhamant till sitt nya hem... känns hur bra som helst... hon har fått ett toppenhem hos en hästtokig familj som har lovat att behålla henne livet ut... så vi önskar de nya ägarna ett stort lycka till med denna gamla pigga tanten!

Så i tisdags när vi ändå hade ute veterinären för att besiktiga Rhamant så passade jag på att kastrera Gottfrid. Han är ju inget hingstämne så det kändes bättre att få det gjort innan han får några hingsthormoner... så nu kan han få gå kvar med sina tjejkompisar precis som vanligt. Inte verkar han ha så ont heller för dagen efter så busade han med Gina och lekhoppade över stenmurnarna i hagen. Mycket smidigare att ta dem så tidigt än att vänta tills de blir äldre om man ändå inte tänkt att spara dem som hingstar.

Både Gotte och Gina fick sin tredje och sista stelkrampsspruta så nu skall de klara sig i tre år framåt. Lovvan fick sin stelkramp påfylld så att hennes blivande fölunge i magen får lite extra skydd. Bodil hon fick en B-vitamin spruta för att hjälpa henne att fälla lite snabbare. Hon är alltid så otroligt sen med sin fällning och brukar precis ha hunnit fälla klart någon vecka innan hon sätter vinterpälsen på hösten... så i år vill jag ha henne i sommarpäls längre än två veckor!

Nu har vi bara Gina kvar av welsharna och hon är ute på annons... vi får se om vi kan hitta ett nytt hem till henne också. Det märks att det är skillnad nu när vi har fem hästar färre... ganska skönt med tanke på att Alice (vovven) tar så mycket tid. Jag är nog ute och motionerar henne tre timmar per dag och det går ju snabbt att räkna ut att den tiden måste tas från något annat. Ja, skaffar man sig en aktiv hund så måste man aktivera den också... det märks på byxorna att man har gått av några kilon... inte för att det behövdes men det gör väl ingen skada heller.

Ha en bra dag alla goa vänner och dagboksläsare och stort lycka till... till alla er som visar shetlandshingst i Tenhult idag... själv så stannar jag hemma och kurerar en förkylning...