Nyheter

Goa fölungar...

2012-07-16

Ingen sommarvärme än... undrar om detta är den sommaren vi får i år? Än så länge har mina welshföl bara sovit ute 3 nätter denna sommaren då det har varit mest regn och kyla... än så länge får jag väl tillägga. Det KAN ju bli bätte... eller inte...

Det är SÅ MYSIGT med alla föl... flera gånger om dagen måste jag bara gå ut och mysa med dem. De är så otroligt sociala och tillgivna. Gibson är för rolig, när man släpper ut dem på morgonen så dröjer han kvar vid grinden och skall mysa en stund innan han springer med sin hönsiga mamma... ibland springer han till henne en vända för att sedan komma tillbaka en gång till och pussa innan han går med sin mamma och betar.

Pussgurkan Gibson 2 veckor

Fick katalogen till premieringen för några dagar sedan... så tunn har en aldrig varit förr. Tråkigt att man inte får se några welshar i år! Det är inte många shetland anmälda heller, endast 5 stycken. Fia är ensam 1-åring, sedan var det tre 3-års ston och ett äldre sto. Någon gårdsbesiktning skulle det inte bli i år... jag som ville ha mina föl mönstrade... får väl se om det går att ordna på annat sätt. Bättre snurr verkar det vara på shetlandsutställningarna där deltagarantalet ligger på 70-80 deltagare. Kuligt!

Fia tränas varje dag nu inför premieringen och kommande utställningar... hon är så duktig! Gotte han springer med och tycker inte om att bästa kompisen försvinner en stund. Skall bli spännade att se hur Fia sköter sig när hon kommer ut.

Fia

Både Gina och Gabbe skall börjas ledtränas lite mer regelbundet så de får in det där med att ledas i grimma. Fördelen med att de står inne på nätterna är att de blir väldans mycket hanterade och vana vid det mesta.

Vi håller på att betäcka om Lovvan igen då det visade sig att hon inte tagit sig... men nu är hon igångsprutad och står jättefint för hingsten så nu hoppas vi på resultat. Bodil fick sin B-vitamin spruta så att det sista av vinterpälsen skall släppa... hon tycker inte om när jag kommer och skall noppa i pälsen... så nu hoppas jag den släpper mer frivilligt.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare..