Nyheter

Höstväder...

2012-08-26

Nu börjar det kännas i luften att hösten är på väg... det enda positiva är att jag slipper träffa på snoken Sune på gödselstacken nu när soldagarna byts ut till regndagar!

Med höstkänslor i kroppen kommer också funderingar på hur jag skall gå vidare med stuteriet och avelsarbetet med hästarna speciellt nu när marknaden ser ut som den gör.   Mia är tingad och handpenningen är insatt, om allt går vägen skall hon flytta 100 mil uppåt i landet och bli körponny/avelssto... hon kommer att få ett toppenhem.

Fölungarna är för härliga just nu... det är så befriande att gå ut till dem en stund efter en lång arbetsdag. Gabriel kommer att bli skitläcker... nu börjar det stickelhåriga komma fram mer och mer och han kommer bli lika fint tecknad som sin mamma... ja, han är väldigt lik henne på alla sätt... förutom färgen då... han är just nu väldigt mörkbrun. Gina hon charmar alla med sina rådjursögon och milda uppsyn... hon är en riktig pärla. I andra hagen har nu Rhamant släppt sin fölunge så nu får Gibson leka med Gottfrid... vad de ser roliga ut... Gibson är dubbelt så stor som Gottfrid. Gibson eller "Gibban" som han kallas till vardags ser mycket lovande ut... helt klart ett ämne... rör sig flashigt och cobbigt och har en "god dag" nacke. Är det ingen som nappar på hingtfölen så blir de valackar till våren... snygga sådana!

Ja, vi får se vad som händer på försäljningsfronten... men var inte rädda för att höra av er om ni är intresserade av någon av welsharna... alla kan mer eller mindre vara till salu då jag har funderingar på att gå tillbaka helt till shetlandsaveln och utöka den med en egen avelshingst. Jag känner just nu att jag lägger mer tid på allt runt omkring hästarna än vad jag hinner lägga ner på själva hästarna... och jag vill att det skall vara tvärtom!

 

Ha en bra dag alla goa vänner och dagboksläsare...