Nyheter

Nytt år och nya mål...

2022-02-06

Redan februari... vart har tiden tagit vägen! Vädret är ostadigt... ibland regnar det, sen snöar det och sedan skiner solen... hästarna får ta del av mycket under en dag. För min del tycker jag om när det är lite kallt och snö... det skiner upp en del ute och det blir inte så blött och kladdigt i hagen. Nu har vi väldigt bra hagar och det brukar bara bli lite lerigt precis vid grinden... men på något sätt hittar alltid hästarna någon plätt i hagen där de kan lägga till med en riktig makeup och se ut som lermonster när man skall ta in dem. Det är oftast samma hästar också... Legend är typ aldrig ren vid insläpp. Jag köpte värmebaljor till mig själv i julklapp... bästa investeringen någonsin... hästarna har alltid isfritt vatten och jag slipper springa och fylla på med varmvatten för att vattnet i baljorna inte skall frysa.

Hästarna har börjat att fälla, värst är de som är dräktiga. De är bra runda om magen nu och jag har "pratat" med alla fölen i magarna... skall bli så spännande att se vad som ploppar ut och jag håller tummarna för att allt kommer att gå bra. Det börjar bli fullt i stallet så jag tror inte vi skall betäcka om något i år, Palencia skall få gå i pension efter denna sista fölungen som kommer i sommar. De börjar bli gamla några av våra avelsston, Palencia blir 19 i år och Lovvan blir 16.

Förra sommaren så målade jag om stallet hela semestern, så nu är det så ljust och fint på väggarna och i taket. I år hade jag tänkt att fortsätta med staketen runt hagarna, vi har ju trästaket runt större delen av hagarna. Sen planerar jag att göra ett vindskydd i den ena hagen... kan vara skönt att ha nu när det är så varmt om sommrarna och mycket insekter. Jag ser ju hur mycket de använder det i den hagen som det redan finns ett i.

Har suttit och planerat upp utställningssäsongen lite smått, det var inte så många utställningar på nära håll i år så vi får väl se om vi åker på lika många i år eller om vi drar in på det med tanke på vilka bensinpriser det är just nu... svindyrt att tanka! Vi kommer att priotera att åka på premieringarna i första hand. Legend skall visas på generalmönstringen för sista gången i höst... sen är han färdigvisad. Egentligen skulle jag vilja hitta ett nytt hem till honom då jag tycker han är alldeles för bra för att bara betäcka något enstaka sto som det blir hos oss nu när vi även har Jason. Jag är väldigt nyfiken på vad det kommer bli efter honom och Daisy... jag hoppas på en liten feminin svarting!