Nyheter

Utställning, "krumtest", lastträning och dräktiga ston...

2021-07-22

Har inte haft så mycket tid till att uppdatera hemsidan och sen har det varit så varmt att man har inte orkat sätta sig på kvällen och ha huvudet på skaft... men nu då!

Efter den lilla olyckan sist (skadade min rygg) vi skulle ut och åka så har vi lasttränat småtjejerna flera gånger... mycket morötter har det gått åt. Egentligen så var det bara Ottilia som hade behov av det då hon hade åsikter när vi skulle åka... men det är väl bra att träna de andra också. De andra var lätta att övertala och gick in ganska så snabbt när man viftade med en morot. Men Ottilia hade fortfarande åsikter och det tog nog 10 minuter innan suget efter morötter blev för stort och hon knatade in som de andra... sen kunde vi gå ut och in som vi ville... nu är det bara att slänga grimskaftet om halsen på henne så går hon in själv i transporten. Skam den som ger sig!

Förra helgen var vi på utställning på Grevagården, det var Shetland Väst som anordnade den... som vanligt alltid lika välarrengerat och trevligt folk. Med oss hade vi Olympia och Nancy. Olympia hade ju aldrig varit ute tidigare och var lite osäker och ville inte gå för långt bort från Nancy fast vi tränat på det hemma. Till råga på allt var hon själv i klassen så ingen draghjälp där inte. Som tur var så såg domaren för dagen, Helena Janson vårt dilemma och lät Nancy gå med i ringen. Så snällt och bra för man vill ju gärna ge dem en lugn och trygg första upplevelse i utställningsringen. Det finns lite att träna på tills nästa gång, hon var lite spänd och ville inte trava på som hon gör hemma och sen är hon inne i en växtfas... men det var ett bra träningstillfälle för henne och hon hade med en bra läromästare i trygga Nancy. Olympia fick för dagen 38 poäng 87887 med kritiken: Välutvecklad av större modell. Rastypiskt huvud, välansatt hals, bra bog, gott djup, något toppigt kors. Relativt korrekt. Taktmässig, energisk skritt och taktmässig något kort trav.

Olympia

Olympia med sin läromästare Nancy

Sen var det Nancy tur och där behöver man inte oroa sig, hon vet precis vad hon skall göra, ställer upp sig så fint och lyssnar snällt på mina kommandon. Det var tre ston till i hennes klass, alla tre var svarta... och Nancy sattes som nr. tre i klassen med fina 39 poäng fördelat på 88788. Hennes kritik löd: Feminin, välutvecklad av god rastyp. vackert huvud, bra överlinje på halsen, välliggande bog, gott djup, rastypiskt kors. Välbenad från sidan, breddar något i rörelse. Taktmässig, energisk skritt och taktmässig, lätt trav.

Nancy

Vi har skickat in och gjort test på Skeletal Atavism (krumtest) på vårt avelsmaterial och och båda våra avelsshingstar och fyra av avelsstona är clear och bär således inte på den genen. Vi väntar fortfarande på svar från sista testet (Daisy) sedan är alla testade. Och genom att de är fria är även deras avkommor tillsammans fria från genen, Jason är t.ex. fri genom sina föräldrar. Så dessa Vithattare är då fria genom sina föräldrar, Jason, Katrina, Madison, Orkan, Lovely, Napoleon, Olympia, Jessy Love, Kind of Love, Nancy, Oden och Ottilia som är efter Snobbe som också testat clear.

Vi har betäckt alla fem avelsstona i sommar och alla är dräktiga (inte brunstat om), vi skall hämta hem två av dem i helgen som varit hos Snobbe i sommar. Så om allt går bra väntar vi fem föl nästa sommar... spännande!

Vithatts First Love - Vithatts Jason

Dalsgårds Love Song - Vithatts Jason

Björkens Daisy - Tjustorps Dark Legend

Vithatts Kassandra - Snobbe

Vithatts Palencia - Snobbe

Nästa gång vi skall ut är på premieringen med Olympia och Nancy, sen helgen efter är det Tranemo med Ottilia och Ohtella... jag anmälde Nancy dit med i fall det skulle vara något så jag slipper att bara åka med en... men nu lastar ju sig Ottilia själv så det är nog inga bekymmer.