Nyheter

I väntans tider...

2012-05-01

Första dagen i maj och strålande solsken ute... ser ut att bli en härlig dag.

Vovven lät mig sova tills klockan nästan var 6 idag... snällt. Annars är hon som min väckarklocka med snoze... om jag har tur kan jag få henne att gå och lägga sig max 3 gånger med 5 minuters mellanrum innan jag MÅSTE gå upp. Jag har inte riktigt fattat varför man använder sig av snoze på sin väckarklocka... men igentligen så använder jag mig av det oxå i form av en levande nos, lurvig och med fyra ben... och ganska så envis sådan!

Just nu går allt här hemma i väntans tider... Bodil skall föla om ca 1,5 vecka, Billan om 2 veckor och Mia om 2,5 vecka. Åh, vad jag längtar... det skall bli härligt med 2 veckors semester även om det kommer bli mycket fölvak under dessa veckor. Rhamant skall föla i början av juli, men hon har tidigare fölat 2-3 veckor för tidigt så jag hoppas hon kan pricka in midsommarhelgen då jag är ledig. I år skall hästnamnen börja på G så nu smider planerna på lämpliga namn. Jag har ett namn som jag fastnat på men det börjar inte på G... och inte vet jag om det blir en hingst heller efter Brenin. Vi får väl se!

Jag har fått rapporter från Brenin nya ägare att allt går bra och att de är supernöjda med honom. Han har påbörjat inridningen... så kul... jag hade så dåligt samvete över honom i vintras när han gick helt "arbetslös".

Förra veckan var veterinären ute och fyllde på stelkrampen på stona, känns skönt att ha gjort det så att även fölungarna i magarna får lite extra skydd.

Rhamant och Fia verkar ha hittat varandra för nu kan man se dem både ätande tillsammans från samma höhög och sovandes tillsammans ute i hagen. Känns skönt för Fia var lite förvirrad i början när Rhamant inte ville ha NÅGON kontakt alls... Fia som är så social och älskar uppmärksamhet från de andra hästarna. Nu kan man se dem stå och klia på varandra... ordningen är återställd. Rhamant har boat in sig nu för nu gnäggar hon på morgonen när man kommer in i stallet och även när man kommer ut i hagen till henne. Det verkar som om hon trivs hos oss... och vi trivs med henne! Det har infunnit sig ett lugn i stallet nu när alla hittat sin plats... sen är det faktiskt lugnare nu när vi inte har hingst i stallet... stor skillnad.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...