Nyheter

Diplom...

2011-07-26

Igår var vi iväg på 3-års premiering med Billan.

Gräfsnäs, ett alltid lika trevligt premieringsställe att åka till. Även om det numera är fördelat på bara 1 dag vilket gör att de stora kallbloden visas samma dag. Billan tyckte det var läskigt med de stora nordsvenskarna som även skulle göra körprov med vagn. Då laddade hon på och svansen åkte upp över ryggen och hon började showa loss. De som stod närmast tyckte hon var jättesnygg men jag ville inte ha henne så uppspelt och showig... då blir hon så kort i sina rörelser. Så jag placerade Bodil, Billans lilla sällskapsponny på ett lugnt ställe och så gick jag på en volt runt Bodil så att Billan skulle lugna ner sig. Till slut slappnade hon av och jag fick henne i den "stämningen" som jag vill ha henne i.

Inne i ringen så ville hon knappt så still ... fast hon har stått still klockrent när vi tränat hemma. Att det skall vara så svårt! Sen skrittade hon på lugnt med långa avslappnade steg... då pustade jag ut lite. I traven så börja hon showa... svansen upp och höga benlyft... tyvärr blir traven väldans energisk men kort vilket visade sig att hon fick en 7 på den raden. Ja,ja hon slappnar väl av med tiden i traven oxå. Hon ser iaf läcker ut när hon showar loss, sonen filmade visningen så det var lite roligt att se henne "in action".

Billans visning på premieringen var ju ett av årets större mål så när Morgan läste upp poängraden och hon tilldelades avelsdiplom (99787) så var glädjen stor och tårarna var inte långt borta. Vår lilla skrutta har blivit stor! Extra roligt var det med de båda 9:orna i början på raden... vi tycker ju oxå att hon är snygg att titta på. Hon mättes och mätmannen fick henne till 133 cm hög, en lagom storlek tycker jag! Nu får hon ta det lugnt resten av sommaren... och vi kan njuta av henne ute i hagen!

I år var det första året som vi inte visade shetland på premieringen... sedan 1996. Men nästa år kommer vi med "Fia"... så då är allt tillbaka till ordningen igen!!!!

Nästa visning är "gårdsbesiktningen" den 11 augusti då skall Fia och Mia visas för Morgan Johnsson på "hemmaplan". Så nu måste här tränas med flickorna så att de sköter sig.

Ha en skön dag alla goa vänner och dagboksläsare och stort grattis till alla er andra som var nöjda med gårdagens resultat...