Nyheter

R.I.P.

2012-10-21

I torsdags fick vår älskade familjehund, Nova somna in efter att ha blivit hastigt sjuk. Hon har följt mig som en skugga i nästan 12 år... nu är det bara tomt och fruktansvärt tyst. Trots det smärtsamma beslutet med att låta henne få somna in så blev det fint... hon somnade in i famnen på mig med hela sin familj runt omkring henne... som klappade henne in i det sista. Sov så gott älskade lilla vän... jag hoppas att vi ses igen i nästa liv.

OM KÄRLEKEN TILL EN HUND, VÅR NOVA...

Jag kommer ihåg när vi skulle skaffa Nova... vi hade varit utan hund i något år när jag såg en annons. Jag ringde hem till gubben och frågade om vi inte skulle köpa en hund... han svarade JA... snabbt som ögat ringde jag och bokade en tikvalp. Dagen kom när vi skulle hämta hem henne... det var ett eländigt ställe hon bodde på... hela hundgården var full av bajs... och hon luktade bajs. Hon var så rädd när vi åkte hem i bilen... vågade knappt titta på mig där hon låg i famnen. Vi var tvungna att bada henne ganska omgående på grund av stanken sen låg hon nybadad och torkad och tittade på oss från hundkorgen. Hundar skall inte skämmas bort så gubben tyckte att hon skulle tillbringa första natten i sin korg på undervåningen... vi andra sover på övervåningen. Men efter någon timme vaknar jag och hör henne gnälla... skit i gubbens regler tänkte jag och knata ner för trappan... då snubblar jag på gubben som har tagit ner både sin kudde och täcke och låg och sov med Nova. Vem var det vi inte skulle skämma bort? Sen den dagen gjorde vi inget annat än skämde bort henne och älskade henne innerligt.

 

Det finns många roliga minnen med Nova... hon förgyllde varje dag. I sin ungdom så deltog vi på agilitykurser... hon tyckte det var jätteroligt. Hon visste precis vad som väntade när paketet med grillkorv kom fram... mycket korv gick det åt under träningen. När vi slutade med kurserna så var vi tvungna att ge henne några korvar varje gång vi åt grillkorv... hon ansåg nämligen att dessa korvpaket var till henne.

För några år sedan hade vi en fjording, Ludde som jag hade som skogsmulle häst och vid våra skogspromenader så brukade Nova få följa med. Ibland när jag tänkte rida lite längre så sa jag till henne att hon får stanna hemma. Men tror ni hon lyssnade... eller jo... hon var smart... hon smög på så långt avstånd så jag inte skulle se henne förrens det var för sent och för långt hem för att kunna skicka hem henne. Hon visste ju att då fick hon följa med... lilla gumman!

 

Hon tyckte inte om att bli badad...

Hon hade en jakthundskompis som kom några år på raken när det var jaktsäsong... han spårade hem till henne... jaga något annat var han nog inte så bra på. Det komiska i det hela var att han hette Stay... ja, stannade i skogen gjorde han i alla fall inte. Barnen kallade honom för Alienhunden... han hade nämligen ett orange halsband med sändare som hade två antenner som stod rätt upp. Nova älskade när han kom... han var väldigt social för att vara jakthund i arbete.

Många roliga minnen finns det... vi firade alltid hennes födelsdag med tårta... på hennes 10-års dag så lyxade vi till det och beställde en prinsesstårta med 10 marzipanben på. Expediten tittade lite konstigt på mig när jag beställde tårtan... men Nova har alltid betraktats som en familjemedlem... och klart att hon skall firas med tårta!

 

Förra julen så snodde hon grannens julskinka som de ställt ut på kylning över natten... deras sista jul på gården... då visste vi inte att det även skulle bli Novas sista jul! Kanske passade hon på och slog på stort. Lite retligt var det ju... som tur var hade vi köpt två skinkor så gubben fick gå över med den ena till grannen som tog det hela med ett glatt skratt!

Mysstund med Nova 15 juni 2012

Tre dagar efter förlusten av Nova så rinner forfarande tårarna konstant, saknaden är enorm, allt är så fruktansvärt tyst och tomt... det gör så fruktansvärt ont i hjärtat efter att ha mist min bästa vän och följeslagare. Hon sov alltid i sin säng bredvid min om natten och nu står den tom! Jag tittar fortfarande efter henne som om jag inte vill inse att hon är borta... somnar med tårar... vaknar med tårar... kommer det att bli lättare... tur att jag har hästarna vårda själen med.

Nova 11 år och 7 månader... sista sommaren..

Sov så gott älskade lilla vän... för alltid i våra hjärtan...