Nyheter

Installning...

2012-09-08

Hösten är här... antingen man vill det eller inte! Det känns i luften, det blåser höstvindar och det är mycket mörkare på morgonen när man skall ta ut welsharna.

Ikväll tänkte jag stalla in även shettlänningarna nattetid... skall bli mysigt att stå och fixa med dem om kvällarna igen. Det blir inte samma fixande när man borstar av dem i hagen. Gotte och Gibban ser för roliga ut i hagen när de leker... Fia är så otroligt tålmodig som står ut med de båda "småhooliganerna".

Gibban och Gotte

Sötnosar...

Förra helgen var jag på hingstpremieringen nere i Laholm... oj, vad roligt det var att komma ut och prata med shetlandsfolk igen... det var flera år sedan jag var på hingstpremiering. Det fanns några som jag gärna hade haft hemma i stallet... hur jag än tog kort, gick objektivet mot en viss skäck... men jag hade ju satt kamerian på automatinställning... inställd på skäckar:)

Tidigare i veckan så hade det kommit in en snok i stallet... en pytteliten... som en daggmask med stora gula fläckar och en ytte pytteliten tunga. Söt... nej fy tusan! Gubben fick komma och ta ut den... även om den var liten så har jag sådan fobi för ormar att jag INTE vill befatta mig med dem. Fast jag har haft tur denna sommaren för jag har bara sett Sune en gång... hen är närmare 1,5 meter... jävligt läskig!

Nästa vecka kommer hovslagaren... han skulle egentligen kommit ut denna veckan men hade fått förhinder. Fölen är supersnälla att verka... skönt att man har fått så trevliga individer att man vågar sig på att verka dem själv... utan att de välter! Gina är så gosig... varje kväll så står hon med huvudet över boxdörren och väntar på att jag skall komma bort till henne för en pratstund med kel.... supersocial! Gabriel är lik sin mamma... han skall vara väldigt nära och helst i knät.

Gibban och Rhamant

 

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...