Nyheter

Valacker...

2018-03-18

Nu har det varit riktig vinter med snö och kyla i flera veckor, underbart! Visst för det med sig lite mer arbete med att skotta och springa med varmvatten för att hästarna skall ha isfritt vatten ute i hagarna under dagen... men det är det värt. Hästarna är så rena och fina nu när det inte är regnigt och lerigt i hagarna. Denna helgen har det varit underbart väder, kallt på natten och soligt och gott under dagen.

I torsdags så var veterinären ute och kastrerade Jackpot och Lancaster. Jackpot hade jag tänkt kastrera ett tag men det har inte blivit av, så nu när "Ludde" började visa intresse för tanterna så ringde jag och bokade tid. Tanken är att dessa båda killarna skall bli till salu så småningom när de är ihopläkta, så är det någon som söker efter en trevlig och social valack så kanske vi kan släppa någon av dem. Tanken är att  visa Jackpot på utställning/premiering innan han säljs så att han ger sin mamma/pappa avelspoäng (mer än 10 poäng hoppas jag). Jag passade även på att ge de blivande 1-åringarna sin tredje spruta för stelkramp/hästinfluensa när ändå veterinären var ute så är det gjort och de båda är nu grundvaccinerade. Om några veckor skall vi ha ut dem igen för att fylla på stelkrampen på de ston som snart skall föla.

Träningen på de båda hingstarna som skall visas på hingstpremieringen är i full gång, inte superbra underlag nu med massor av snö och isigt och halt på vägarna. Men vi tränar på så gott det går! Jason är den som är lättast att träna, lite bekväm men lyssnar bra. Jessy är väldigt pigg och framåt och har lite svårt att stå still. Jag hoppas att de sköter sig när vi kommer bort och bara visar fram sina bästa sidor!

Jason i träning inför premieringen

Jag har så smått börjat planera sommarens premieringar/utställningar och vi kommer att åka på de som ligger närmast, eller de som har en domare som jag gärna vill visa för. Ungstona skall visas i alla fall, sen vill jag gärna visa de kommande fölen och kanske någon av valackerna. Sen har man ju alltid funderingar på vilka som skall betäckas... när jag ser vilka fina avkommor vår hingst lämnar med våra ston så vill jag egentligen inte betäcka med någon annan hingst. Samtidigt så måste jag ju ha in lite nytt blod ibland... jag måste ju i alla fall ta någon annan hingst till Legends avkommor och jag har redan planer för vilka ungstona skall betäckas med när de har åldern inne.

Lovely och Katrina

Jessy tränar att stå still i mer än en sekund

 

Ha det gott alla goa vänner...