Nyheter

Årskrönika...

2015-01-02

Nytt år och nya planer för stuteriet och hästarna, men först... vad hände egentligen 2014?

Julen och nyår har avlöpt i lugn och ro här hemma med familjen och släkten... vi fick faktiskt snö på julafton så en vit julafton blev det till slut. Tyvärr har det nu regnat bort och i natt har det blåst storm ute.

Hästarna:

Betäckningssäsongen inleddes som den avslutades året innan... så utredning gjordes på vår avelshingst (inköptes till säsongen 2013)  och den visade på att han hade extremt dålig spermiekvalité... det visade sig bli en dyr historia för oss då muntliga avtal plötsligt miste sin status. Sören är nu barnponny och unghingstuppfostrare på det stället där han brukade tillbringa vintrarna innan vi köpte honom.

Vi fick trots det ett föl av fem betäckta tyvärr fick vi ta bort henne knappt en månad gammal på grund av en nervskada... nu var det inte roligt längre med hästar.

Som tur var i allt elände så hade vi fått låna in en otroligt fin hingst på station som vi senare fick förmånen att köpa i slutet på säsongen, Tjustorps Dark Legend. Han betäckte sju ston i somras och ALLA stona är dräktiga... 100 procents dräktighet... så enkelt allt blev när man har en hingst som fungerar till det han är avsatt för. Vi är supernöjda med den hingsten... förutom att han har ett fantastiskt temprament så är han både välstammad och välmeriterad... vi är så glada att vi fått köpa honom av Anna. 

Dark Legend

First Love alias Fia visades två gånger på utställning, en 39 p och en 38 p. Hon premierades senare med 39 p. och klass 1 i Uddetorp. 

Fia

Bodil visades även hon två gånger på utställning, med ett guld och en 39 poängare med facit i hand så skulle jag väntat med henne... hon hade ju fått ett föl men gick i gallklassen eftersom vi fått ta bort hennes fölunge... så hon hade inte samma hydda som de andra.

Legend visades också och gladas blev vi i Nossebro där han fick guld och blev BIR helt utan konkurrans;).

Dark Legend

Planer och förhoppningar för 2015:

* Vi hoppas på att alla tvåbenta och fyrbenta får ha hälsan i behåll.

* Att vi får sex fina fölungar i varierande färger... gärna många ston!

* Det blir nog bara 1-2 utställningar i år då det inte passade oss tids- eller avståndsmässigt.   Så vi kommer att satsa på att få alla sex fölen fölmönstade istället vilket jag egentligen       tycker är viktigare än att visa på utställning.

* Några av stona kommer att betäckas om med Legend, vi kommer ta emot högst två ston   utifrån till Legend i sommar så boka tidigt om ni vill vara säkra på plats.

Ha ett gott 2015 på er och det kan väl inte bli värre än förra årets mardröm... hoppas jag! I år vill jag bara lägga energi på det roliga i livet!