Nyheter

Hingstpremiering i Älmhult...

2018-09-16

Igår var det dags igen... dagen D.

Hingstpremiering, årets höjdpunkt... för oss blev den extra lyckosam. Vi hade med oss Jason i släpet... han visades ju i våras men då var han alldeles för fet så vi tänkte försöka en gång till.

Jag har verkligen kämpat med att få ner honom i vikt. Jag tror inte på snabba lösningar så min målsättning var att få ner honom i vikt genom att motionera honom regelbundet... typ en stund varje dag... istället för att ställa honom i en bantarhage. Dessutom så får man så mycket "gratismotion" när han går med sina hingstkompisar dygnet runt.

Jason är verkligen superbussig och hade inget emot att badas dagen innan, gick snällt in i transporten och stod som ett ljus hela vägen ner... det var långt... tog nästan fyra timmar ner. Väl där nere så var han superlugn tills ca 10 minuter innan han skulle in i ringen. Då kom han plötsligt på att han var hingst och talade om det för alla genom att gnägga högljutt. Han som har ställt upp som en klocka när jag tränat här hemma kunde helt plötsligt inte ställa upp alls... eller stå stilla. Som tur är så har han bra rörelser som han kunde visa fram istället. När vi skulle få kritiken så rekommenderades han vidare till vår stora lycka... nu var vi halvvägs. Det var två till som rekommenderades vidare i hans klass... båda två var svarta.

Hos veterinären skötte sig Jason galant, då kom hans goda uppförande tillbaka och jag kunde pusta ut. Tidigare så hade vi varit besiktigat honom och idag var han 101,5 cm hög och skenbenen hade krymt från 16 cm i våras till 15 cm idag.

Sen efter lång väntan var det dags för att få resultatet och Jason gick trea av de tre som gick vidare i hans klass och han fick fina 87898 - 40 poäng och blev godkänd. Vilken lycka... att få igenom en egen uppfödning... det är något alldeles extra med det... man har förvaltat en individ på bästa sätt! Han är ju barnbarn till vårt stamsto Äppelbo Pickolina... det var med henne som allt började. Och Legend fick in en son i aveln... kan det bli bättre!

Vithatts Jason

Jason var knubbig redan som föl

Stort Grattis till alla er andra som fick igenom era hingstar denna helgen och till fina resultat på generalmönstringen!