Nyheter

Besiktning...

2012-01-21

Idag visar mätarn på 5 minusgrader och det blåser lite isigt i vinden... enligt nyheterna skall det komma in snöbyar idag... vi får väl se... mätarn vi har här inne visar på sol. Kan ju hoppas att det stämmer... lite sol skulle vara underbart!

Igår hade vi kalas här... vovven fyllde 11 år och det firades med sång, glasstårta och hundben. Tänk att hon blivit så gammal, jag minns fortfarande när vi fick hem henne som valp. Och hon beter sig fortfarande som en valp stundtals... fast hennes hörsel och syn skvallrar om att hon är gammal. Vi hoppas i alla fall att hon hänger med några år till... lilla pluttan.

I torsdags hade vi besiktningsmän här från länsstyrelsen som besiktade stall och hästar. Det var 6 år sedan de var här sist.. men då låg det under kommunens ansvarsområden. Men det var inga problem denna gången heller... stallet är godkänt och hästarna var fina och välskötta enligt dem. Brenin charmade dem givetsvis... han gör intryck på de flesta som är här och tittar på våra hästar. Han har grovnat lite till under vintern och fått lite mer hull... han gör sig bättre i lite mer hull utan att för dens skull vara tjock. Nu är han precis lagom enligt mitt tycke... skitsnygg med andra ord!!!!

Tidigare i veckan var hovslagarn här och verkade hovarna på hästarna... han fick ta minimalt på dem eftersom det är lite knögligt i hagarna... jag vill inte ha några ömfotade hästar... han får ta lite mer nästa gång han kommer istället.

Vi har gjort en ny in/utgång till Brenins hage då det blev lite väl lerigt att gå just den vägen. Så nu går han ut/in genom logdörren... vi har ju en gammal ladugård där det är dörrar rakt igenom logen så att de förr i tiden kunde köra rätt igenom ladugården med traktorn. Perfekt för mig, för nu är det bara att öppna dörren så går Brenin lös in från hagen på kvällen. Han är ju matglad (han oxå) så han har fullt fokus på sin box med kraftfoder i krubban. Stona tar jag in efteråt... annars hade nog fokuset legat mer på dem än maten.

Fia har redan börjat fälla... lite tidigt kanske men det har ju inte varit någon vidare kall vinter än så länge i alla fall.

Det är så rogivande att stå en stund varje kväll efter alla stallsysslor och titta på de dräktiga stonas magar... ibland har man tur och får se en liten försiktig spark. Det syns tydligast på Billan... men hon har ju kortast päls i och med att hon har täcke på sig ute. Mia tycker inte om när jag borstar under magen... vet inte om hon tycker att jag "väcker" fölungen för hon brukar inte reagera annars. Bodil ser bara nöjd och stolt ut... hon kommer älska att bli mamma... helt bekymmersfri!

En av katterna, Matilda som i vanliga fall inte är speciellt sugen på att bli buren har kommit på att det är ganska mysigt att bli buren och kelad med en stund varje kväll. Så numera när hon ser att jag ställer mig och tittar på hästmagar så kommer hon springande och verkligen skriker så att jag skall lyfta upp henne. Det har även smittat av sig till några av de andra stallkatterna... så ibland får jag stå en LÅNG stund och titta på hästmagar för att jag skall hinna med att kela med alla katter som vill komma upp i famnen. Matilda blir alltid lika förnärmad när jag lyfter ner henne och tar upp någon annan katt istället. Arbetsskadad som jag är talar jag om för henne på ett pedagogiskt sätt varför jag måste gosa lite med de andra katterna oxå... ibland är det tur att man är "ensam" i stallet... för vem bryr sig om att förklara så ingående för en katt om rättvisa och turtagande!!! Barnen här hemma brukar reta mig för att jag är arbetskadad... dottern brukar påpeka att jag t.ex. inte behöver hålla i henne när vi går över vägen... hon fyller 16 i år och sonen fyller 18... jag tror faktiskt jag håller koll på de flesta som är i mitt sällskap när vi skall gå över någon väg... säkerhetstänket ligger i ryggraden.

Ja, lite arbetsskadad är jag nog, eller!!!

Ha det så gott alla goa vänner och dagboksläsare...