Nyheter

Premiering...

2014-08-24

Äntligen var det dags för Fias (First Love) 3-års premiering. Denna gång åkte vi till Uddetorp i Skara, vi brukar normalt sett nästan alltid åka till Gräfsnäs och den premieringen brukar ligga nästan en månad tidigare, så nu hade Fia både börjat fälla och sätta vinterpäls. Hon skötte sig som vanligt galant och är så himla lättsam att ha med ut... vet precis vad jag kräver av henne. Idag gick hon sexa av åtta i ringen med fina 39 poäng fördelat med 88887, och klass 1 och G. Precis samma poängrad som sin mamma fick som 3-åring... och nästan samma kritik, Fias kritik idag var: Feminin, bra modell. Kraftfull bog, djup bål, rastypiskt kors. Rättställd fram, något vinklad has, God steglängd i skritt och markbunden i trav. Hon mättes till 101 cm i mankhöjd och hade 15 cm i skenbensmått.

Fia i ett mulet och blåsigt Uddetorp

Vi fick även beröm för att hon var i så glänsande skick... roligt... det är lite jobb att hålla tvåfärgade rena. Bästa berömmet fick jag nog av kompis Carina som sa att det syns att jag och Fia är trygga med varandra och att hon litar fullständigt på mig.

Nu blir det vintervila för Fia och hon skall bara få vara lat och ta hand om sig och fölis i magen.

Idag åker sista betäckningsstoet hem och det skall bli roligt att se vad som ploppar ut nästa sommar, Legend fick 6 ston. Bodil kom aldrig om i brunst så hon går tom detta året... men hon har ju gått i Legends hage så hon står ju med på honom även om han aldrig betäckte henne. Det skall bli skönt att bara få stå och mysa med hästarna om kvällarna, de har ju varit inne på nätterna en vecka nu när det varit så uselt väder ute... regn, regn och regn.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare och stort grattis till er andra som visat häst i helgen...