Nyheter

Tråkväder...

2018-01-28

Regn,regn och åter regn... kunde inte snön fått ligga kvar i några veckor. Jag är så trött på detta mörker och blött hela tiden... var är solen?

Några av hästarna har redan börjat fälla så man ser ut som en hårboll när man borstat på dem. Som tur är har både Jessy och Jason börjat fälla, jag har ju anmält dem till hingstpremieringen i april och det hade ju varit fint om de inte såg ut som små grizzlybjörnar i pälsen. Annars så ser de ganska fina ut, Jason är lite väl rund om magen men han har ju alltid varit rund... han föddes tjock! De tränas med att ha träns och bett i munnen, det går bra... Jessy protesterar lite medans Jason tar det hela med ro. Alla fyra treåringarna håller på att byta tänder så jag hoppas de har bytt färdigt tills i april så de inte ser roliga ut i munnen.

Lovely har sedan någon vecka tillbaka fått stå i egen box nattetid och hon tog det hela med ro... dock är hon väldigt snuttasugen på morgonen och Lovvan ställer upp sig så fint så hon får dia innan de går ut i hagen. Jag provade att dela på Ludde och Kassandra också men då protesterade lilla Ludde och han tänkte minsann inte stå i egen box så de får väl sällskapa ett tag till. Det är ju egentligen ingen fara för han diar ju inte på henne.

Lovely

De dräktiga tanterna har fått den där vaggande gången och man ser på dem att de helst står och vilar eller äter. De håller ihop, lite konstigt i och med att mina hästar brukar hålla sig till sin egen färg. Kanske Palencia känner sig lite ensam nu när Pandora inte finns längre och Fia gör sitt bästa för att släppa in henne i "skäckgemenskapen".

Palencia, Ludde och Fia

Det ser ut att bli en hel del spännande utställningar i år, jag hoppas att kunna visa flera av Legends avkommor på premieringarna, så man får lite riktmärken på sin avel. Lovely tycker jag ser riktigt lovande ut och vår fina tvåårshingst Konny... skall bli spännande att följa dem. Jackpot och Jösta skall kastreras så småningom och även Jessy och Jason om de inte går igenom så då kommer vi att ha några trevliga valacker till salu lite längre fram i vår. Fast inte Jösta... han blir aldrig till salu!

Jösta

Jag har uppdaterat sidan för våra uppfödningar om man är intresserad av att titta in där... bättre sent än aldrig!