Nyheter

Underbart väder...

 

2014-04-27

Nu är det verkligen underbart väder på dagarna, fortfarande lite kallt på nätterna men det gör inget när det blir så varmt och gott på dagarna. Hästarna står och solar sig och sover middag i höt i hagen...nu har de nästan fällt färdigt allihopa... utan Bodil som forfarande har en hel del kvar trots sin B-vitaminspruta.

Bodil är beräknad att föla i slutet på nästa vecka, det skall bli så spännande att se vad som tittar ut... hoppas bara att det kommer att  gå bra. Jag har i alla fall tagit semester så jag är hemma och passar henne i 10 dagar... i fall hon går över en vecka som sist.

Geisha hon tokbrunstar nu så jag har plockat bort henne från fölsidan, det blir ingen Dorus fölis där inte, tråkigt jag hade verkligen sett fram emot den kombinationen. Men, men hon får träffa Legend i sommar istället och han kommer passa henne utmärkt med... välstammad kille!

Vi kommer att hämta hem Legend sista maj så i början på juni så kan han börja ta emot ston om någon mer är intresserad av honom. Vi har fått förfrågningar på Sören och vi kan eventuellt ta emot något enstaka sto lite längre fram på säsongen när våra egna ston är klara, men då får man vara snabb med att boka in sig för att bli garanterad plats. Vi hade ju problem med att de bara brunstade om förra året så iår skall jag vara hårdare på att de utomstående stona skall ultraljudas och tas bakterieprov på om de brunstar om för andra gången. Har de gått gall, resoberat eller kastat skall bakterieprov tas innan de lämnas här för betäckning så de inte står med en infektion.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare!