Nyheter

Oktober...

2011-10-02

Nu har vi redan kommit in i oktober... men det känns nästan som sommar för igår var det 20 grader varmt och man kunde gå i t-shirt och shorts. Huset är färdigmålat på utsidan... jippi äntligen efter många veckors slit och typ hela semestern.

Mitt nya kontor är färdigmålat och nytt golv inlagt så denna veckan har jag roat mig med att inreda på alla lediga stunder. Jag tänkte att jag skulle flytta in alla hästpriser till kontoret så jag hade allt på samma ställe... men insåg snart att rummet inte räckte till så nu är det fortfarande en hel del i övriga rum även om mycket numera finns mycket av dessa på kontoret. Gubben tyckte att det var onödigt att måla om när väggarna knappt syns ändå..... riktigt så mycket är det inte på väggarna! Ful hallen är även den ommålad och får väl snart döpas om... för nu är den inte så ful längre!!!! Nästa helg skall den inredas... fast undrar om jag inte skall lägga in nytt golv där med... nu när jag ändå är i farten.

Brenin är flyttad till sin vinterhage så nu har han gräs ända upp till magen när han går ute om dagarna. Nu ser han tanterna oxå så nu är han mer än nöjd... bra mat och något att vila ögonen på. Jag har inte lyckats hitta någon liten ryttare till honom eller jo... men inte som hingst. Jag får väl fortsätta att utbilda honom så långt jag kan själv i vinter och se om jag kan hitta någon senare istället.

Tanterna är insläppta i sin vinterhage så de har oxå gått om bete att roa sig med om dagarna... och jag ser dem genom fönstret på kontoret.

Billan

Mia

När de kom in igår kväll så var det inte så heta på höet utan stod mest och vilade istället.Alla är avmaskade och hovslagarn har varit ute och fixat fötterna på dem så nu klarar vi oss ett tag. Om någon vecka skall Fia få sin andra combispruta sen är det ett tag tills nästa gång. Hästarn har satt igång och fälla oxå så nu har man att göra en stund om kvällen.

Fia är så duktig när hon väl kom på att det är bättre att ledas i grimma ijämte sin mamma än att behöva puttas på bakifrån. Jag har satt upp en egen krubba till henne i Lovvans box då lilla mamman inte är så pigg på att dela med sig till sin dotter. Vill gärna att hon lär sig att äta åtminstonde mineralerna.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...