Nyheter

Ultraljud...

2011-07-20

Härligt med semester och ta dagen som den kommer.... mycket fika blir det!

Igår hade vi ute veterinären och ultraljudade stona... och alla 3 var dräktiga. Härligt att allt fungerar som det ska och att Brenin har skött sitt jobb med de båda "stor-tanterna". Så nästa sommar blir det om allt går bra ett shetlandsföl och två sektion C föl.

Oj, vad jag kommer att längta!

Jag har skickat iväg och anmält Brenin till 3-års testet 11 september... jag hoppas att jag hinner få upp han i hull tills dess, han har redan lagt på sig lite nu när inte stona brunstar längre. Annars får jag väl stryka honom... svårare än så är det inte.

Billan skall visas på premieringen på måndag och vi håller tummarna för att hon visar fram sina fina gångarter... jag hade gärna velat haft diplom på henne. De kommer i och för sig  med i kvalitétsboken från 38 poäng... men ett diplom är alltid ett diplom!

Jag tränar visning för hand med Mia... vissa dagar går det jättebra... och vissa dagar då bara hon busar. En riktig skitunge... men med glimten i ögat!

Förra veckan var hovslagarn här och jag trodde eftersom jag hade övat så mycket med att lyfta fötter med Fia att hon skulle sköta sig. Visst! Hon var totalt livrädd för hovslagarn som kröp på golvet och försökte ta hennes fötter. Skämt å sido! Fia med knuff förvandlades till "sprattel-Fia". Men till slut hade hon fått fyra fina fötter trots sina gymnastiska övningar med hovslagarn.

Ha en skön dag alla goa vänner och dagboksläsare... nu skall jag ut och träna med "stor-tanterna" innan det blir för varmt och flugigt...