Nyheter

"Fia med knuff"

2011-07-03

Härligt väder med solsken... så idag skall jag måla färdigt de sista bräderna... sen är jag KLAR. Eller, det skall ju målas 1 gång till när de kommit upp på huset! Men nu kanske jag kan lägga lite mer tid på hästarna om kvällarna istället för att stå och måla i timvis!!!!!

Jobb en vecka till sen börjar SEMESTERN.... längtar!

Fia har fått ett nytt smeknamn... "Fia med knuff". Är man ute i hagen och grejar med någon av de andra stona så backar hon intill rumpan och vill bli kliad. Hon ger sig inte förrens man har kliat på henne en stund. Otroligt social fölunge!

Jag var lite orolig första veckan för hon var inte alls så social som mina andra fölungar har varit. Jag brukar tillbringa så mycket tid som möjligt första veckan med fölungarna... då brukar det bli sociala "knähundar"... precis som jag vill ha dem. Men Fia var inte alls intresserad av någon längre kontakt... men sen vände det som tur är. Nu kommer hon springande i hagen och vill bli kliad... hon älskar när man borstar på henne och jag kan lyfta fötterna på henne lös i hagen. Däremot har jag inte haft grimma på henne än... men det brukar aldrig bli något problem när man väl fått dem så här trygga och sociala. Min lilla Fia! 

Det skall bli roligt att få följa Fias utveckling och se vad det blir av henne. Jag är mycket nöjd med henne... överbyggd just nu men rör sig väldans lätt i traven. Jag har anmält henne till gårdsbesiktningen i augusti... Mia är oxå anmäld för bedömning. Mia blir så nervös när det inte är som vanligt så jag tänkte att det är kanske bättre att få visa henne hemma i sin vanliga miljö.

Nästa vecka skall både Bodil och Billan brunsta om... om de inte tagit sig... så vi håller tummarna för att det finns en fölis i magen på dem. Fast Brenin blir nog glad om han får "göra om det"! Just nu är han mycket lugnare i hagen när ingen av stona "luktar gott". Jag kommer att ultraljuda stona senare även om de inte brunstar om för jag vill veta säkert om de är dräktiga inför vintern med tanke på utfodring och så vidare. Så har vi tur föds det 3 Vithattare nästa sommar... nästan alla tre samtidigt... bra planering om det håller!

Jag har anmält Bodil till Nossebro utställningen i augusti... samma helg som det är RIKS utställning för welsharna. Deras RIKS låg lite för långt bort för oss i år... ja, vi åker inte på shettländarnas RIKS heller som låg nästan lika långt bort. I år satsar vi bara på de närmaste utställningarna.

Brenin tas in varje kväll för att matas med kraftfoder och bli ompysslad. Han föll ur lite ur hull när stona börja brunsta och han blev ganska så aktiv i sin hage. Så fast han har massor av bete i sin hage så matas han extra med både kraftfoder och hö. Hoppas vi kan få upp honom i utställningsskick till augusti när det både är utställning och 3-årstest. Annars är det Billan som får åka på 3-årstestet. Hon hoppar oxå bra... bekväm... hoppar inte högre än vad hon behöver. Skall man nämna det mer positivt så är hon hinderklok... gör inte åt en massa onödig energi på höga språng.

Lite skillnad i språng... den ena "hinderklok"... ... den andre tar i för "kung och fosterland"

 

Ha en bra dag alla goa vänner och dagboksläsare och lycka till alla ni som visar shetland i Svenljunga idag...