Nyheter

Avvänjning...

2017-03-04

Nu var det ett tag sedan jag skrev här men det händer inte så mycket vintertid när det mest är tråkväder ute. Men nu kan man även om det är mulet väldigt ofta ute så kan man känna att det luktar vår och fåglarna kvittrar så glatt... och det främsta vårtecknet är att hästarna fäller och att det är snödroppar i rabatten.

Idag har de blivande ettåringarna fått en egen hage och skall börja sin avvänjning helt, tidigare har de stått i egen box nattetid och gått med sina mammor på dagen i hagen. Den som inte var helt nöjd med detta var Katrina... den största visade sig vara den mammigaste av dem. Men de vänjer väl sig... mammorna började bli lite urtuttade och det är inte mer än två månader kvar till Pandora skall föla igen så hon behöver få lite "egen tid" som jag hört att många mammor vill ha från sina barn.

Katrina

Konny

Kassandra

 

Lovvan har knappt 1,5 månad kvar så hon kommer att föla först och då skall jag sova i stallet och vakta henne så att inte fölungen blir kvar i säcken som förra gången. Hon skall föla på påskafton om hon fölar som beräknat och då är det ju lite extra ledigt så man kan sova ikapp sig om det drar ut på tiden. Hon verkar må bra i sin dräktighet och man kan se hur det lyser om henne... hon bara älskar föl så jag hoppas att det går vägen denna gången. I sommar så planerar vi att betäcka 2-3 av stona, Pandora skall få vila i år då hon fått tre föl på raken och börjar bli lite till åren med sina 19 år. Jag hade egentligen velat åka med Palencia till en annan hingst utifrån men han står ganska så långt bort så vi får väl se hur jag gör med det.

Ha det gott alla goa vänner!