Nyheter

Betäckningssäsongen har börjat...

2019-06-03

Nu har vi redan kommit in i juni och nu hoppas vi att det kommer lite sommarvärme varvat med regn så det inte blir så torrt som förra året i hagarna.

Fölungarna växer och frodas och det är så avkopplande att sitta och titta på dem när de leker i hagen. Mammorna verkar vara tillfreds med att bli lite avlastade och attt fölungarna gör av med lite energi. Man ser ju att hingstfölet, Napoleon är lite mer busig än Nancy och hänger gärna och klättrar på Lovvans rygg... just nu brunstar Fia och det tycker han också är intressant att kolla in. Vi har släppt in Jason till skäckdamerna med föl och han är så snäll och försiktig med dem... man vet ju aldrig hur de skall reagera när de inte betäckt förut men han fixar uppgiften utan problem. Jag hoppas också att de kommer motionera honom för han är lite väl betesrund om magen. Jag har ju anmält honom och Kassandra till Shetland Västs utställning i mitten på juli.

Kassandra körde vi iväg till  en annan hingst i helgen. Vi valde Snobbe, bra stam, välmeriterad med höga poäng, rolig färg och framför allt ett trevligt temprament... sen har han lämnat avkommor som även de har meriterat sig på utställningar och premieringar. Vad mer kan man begära! Jag tror det blir en bra kombination med Kassandra och honom.

Snobbe

Jag har även anmält Kassandra och Katrina till 3-års premieringen i Vara i slutet på augusti. Vi får se hur hög Katrina är jag skall få hjälp att mäta henne innan så jag vet om det är lönt att ta med henne... hon är stor tycker jag... men hoppas givetsvis att hon ligger under 105 cm.

Till Riksen anmälde jag Fia och Nancy... den går ju dagen efter Shetlands Västs utställning så jag tyckte att det räckte med de båda. Det blir bra träning för Nancy att få komma ut lite, både att få åka transport och att visas fram i utställningsringen.

Nancy

Palencia skall få gå in till Legend igen denna sommaren, jag skulle gärna vilja ha en Jasontyp fast sto. Önska kan man ju få göra! Det blir bra... för Legend är inte helt nöjd nu när han har sett att Jason har fått tagit över hans fruar denna sommaren.

Annars rullar det på, alla hästar är nu släppta på bete. Skönt för övriga familjen nu när jag är lite handikappad efter bukoperationen, men det blir lite bättre dag för dag.