Nyheter

Föl nr 5

2015-05-30

Natten mellan måndag och tisdag vid ca tvåtiden så fölade Palencia, 10 dagar innan hon var beräknad. Så nu har alla stona hittills fölat innan utsatt datum så hingsten verkar lämna mycket tidigt utvecklade fölungar och de är mycket självständiga... vi har inte behövt hjälpa en enda till att hitta mjölkbaren för att komma igång att dia.

Palencia hade fyllt på i juvret men inte i tuttarna, men efter Lovvans fölning så har jag vakat över Palencia som en hök. När jag var ute vid halv två då låg hon ner och hade värkar så jag förberedde mig på att det snart var dags, hon krystade och krystade men inget hände så jag sprang in och hämtade telefonen och journummret till veterinären men när jag kom ut igen så hade hon precis fölat. Han låg kvar i säcken så jag flög snabbt in i boxen och befriade honom ut... vilken tur att jag hade passat henne för Palencia var helt slut efter fölningen. Fölungen mådde bra och var snabbt uppe på benen och letade efter mjölkbaren.

Jason 4 dagar gammal

Han ser riktigt, riktigt bra ut och nog den bästa utav fölungarna som ploppat ut hittills... skall bli spännade att se vad det blir av honom. De ser egentligen bra ut alla årets fölungar... samma pappa men ganska olika typer ändå.

Jackpot, 2 veckor gammal

Jackpot som föddes tre veckor för tidigt har snabbt tagit igen det, han är ju fortfarande liten men är som en tjock liten kubik... otroligt sockersöt och charmig. Hans mamma håller honom hårt och vill helst inte att man klappar på honom eller att de andra hästarna kommer för nära honom. Men som detta vädret har varit så står mina hästar fortfarande inne på nätterna så jag passar på att gosa med honom i boxen till hans mammas stora skräck.

Jöran drygt 3 veckor gammal

Jöran är mycket trevlig han också... inte så påflugen som Jessy... men ändå svårt att få bra kort då de helst vill sitta i knät så fort man kommer in i hagen. Han och Jessy har ju börjat leka i hagen och ibland så går det ganska så vilt till... godingar.

Jessy 1 månad

Jessy är den fölungen som kommer springande så fort man visar sig i hagen, han har kommit på att det är skönt att bli kliad och backar gärna emot en bara för att få massage... så några bra kort kunde jag inte få på honom idag då han bara skulle vara runt benen på mig. Han rör sig riktigt bra så det skall bli spännade att se vad det kan bli av honom... han är den som skall få åka med på utställning i år.

 

Ha det gott alla goa vänner...