Nyheter

Hingst på station...

2014-03-02

Äntligen mars månad och man börjar känna att det luktar vår i luften... däremot väntar vi fortfarande på att solen skall titta fram bakom molnen snart så man får känna lite vårvärme, och hästarna kan stå och sola sig!

Hästarna fäller som tokar nu, värst är skäckarna där det bara drösar av. Vi har inhandlat en stor hink med B-vitaminpellets som de får som tillskott nu när de fäller... det gillar de! Dom tycker det är så skönt att få stå på stallgången om kvällarna och få bli borstade... sen att jag ser ut som en hårboll efter, det är ju en annan sak... huvudsaken hästarna blir fina.

I sommar kommer vi att ha den fina svarta hingsten Tjustorps Dark Legend RS 591 på station, han kommer att ta emot ett begränsat antal ston mellan juni-augusti. Så är man intresserad går det bra att boka redan nu. Han har en otroligt säker förärvningsbar stam där både mamma, mormor och mormorsmor har belönats med elit, morfar är även han elitpremierad. På Legends pappas sida så är pappa och farmor elitpremierade och farfar är A-premierad. Kan det bli bättre! Han har än så länge bara 3 avkommor, en är visad med guld, en med 39 p. och en är ovisad.

Tjustorps Dark Legend Foto: Tjustorps stuteri

Min tanke är att mina skäckston skall betäckas med Legend, de behöver ha en grövre rejälare hingst för att väga upp deras svagheter, likaså som mina grövre enfärgade ston behöver ha en lite elegantare hingst för att väga upp deras svagheter och det får de i lilla fina Sören. Han kommer förresten inte ta emot ston utifrån utan skall bara gå med stuteriets egna ston i sommar, skulle någon vara extremt angelägen så kanske vi kan ta emot något enstaka sto längre fram på säsongen när våra ston är klara. Jag har pratat med Bodils fölunge i magen... så nu längtar jag till maj när hon skall föla... jag har redan sökt semester så jag hoppas hon följer "schemat".

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...