Nyheter

Äntligen...

2013-08-18

Äntligen på benen igen... jag hade sådan otur och åkte på ett elaksinnat "småbarnsvirus" någon dag efter jag gått på semester, fyra veckor med hög feber, muskelvärk och fruktansvärd huvudvärk. Så nu tar det väl ytterligare några veckor innan man är tillbaka i full kraft och med styrka i kroppen. Så typiskt mig!

Jag som hade tänkt att börja byta ut brädorna runt hagarna och börja tömköra Gotte och Fia i sommar... det får göras senare... brädorna får kanske vänta tills nästa sommar... skit oxå!

Så det har inte hänt så mycket här i sommar... Sören han har jobbat på med sina 9 ston. Bodil är konstaterat dräktig med Sören, likaså svägerskans sto, Happiness. Sen har vi två ston till som inte brunstat om, men de är inte kollade än. Lovvan har krånglat denna sommaren oxå men är kollad så hon inte står med någon infektion som gör att hon inte skulle ta sig för den sakens skull... så nu hoppas vi på tredje gången gillt... för säkerhets skull behandlades hon under denna brunsten så har vi gjort vad vi kan för att hon skall ta sig. Gäststona börjar bli klara så nu hoppas vi på hemfärd för dem nästa helg och att det blir fina fölungar nästa sommar.

Vi har ett nytt avelssto här istället för Polly, hon heter Linhagens Birka, ett brunt diplomsto av det mindre slaget... hon betäcks med Sören i år och kommer eventuellt bli till salu om någon är intresserad.

Det blev ingen Nossebro-utställning detta år av förklariga skäl, men jag har anmält Fia till Vartofta... för då MÅSTE min kropp fått tillbaka orken igen.

Hästarna har börjat fälla och sätta vinterpäls... det märks att hösten är på väg. Vi skall få hem hö i veckan som kommer så snart är det uppladdat tills installningen börjar... vilket jag hoppas dröjer några veckor till.

Idag går RIKS utställningen för shetland och jag håller en extra tumme för Sörens avkomma och för Pandoras helsyster, Smedtorps Primadonna.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare.