Nyheter

Boxbyten...

2012-03-11

Solen skiner och det ser ut at bli en härlig dag. De sa på TV:n att det skulle bli så varmt och gott i helgen... igår var det svinkallt och blåste full storm... inte var det T-shirt väder inte!

Förra helgen roade jag mig med boxbyten. Jag tyckte att det var dags för Fia som fyllt 10 månader att flytta ifrån sin mamma och in i en egen box. Men för att få till det så bra som möjligt var jag tvungen att flytta runt på de andra oxå... för Billan MÅSTE stå ijämte Bodil annars blir hon helt hysterisk.

Billan har utsett Bodil till sin bästa kompis och trygghet! Det ser för roligt ut om kvällarna... Billan tar en tuss hö... och så tittar hon över i Bodils box... ja, hon är där. Ibland så luktar hon på hennes rygg och så tillbaka till sin hötuss. Hon måste försäkra sig om att Bodil verkligen finns kvar. Ibörjan kunde jag inte förstå varför Bodil alltid hade massa hö på ryggen och i manen och huvudet... tills jag såg hur Billan höll på. Bodil är bara tacksam för det innebär ju att det ramlar ner mer mat i hennes box... och mat tycker hon om!!!!

Så nu står Mia, Billan och Bodil i tre fölningsboxar på samma rad/sida... och Lovvan fick flytta till Billans gamla fölningsbox med Fia som granne. Jag trodde Fia skulle protestera något över att sova själv... men hon tog det hela med ro... hon bara luktade över boxväggen på sin mamma och sen var det bra. Cool tjej... med otroligt bra självförtroende. Hon är så lik Bodil i sättet så otroligt självgod... hästar man blir glad över att se på antingen de är upputsade eller gjort sig själva fina i en lerinpackning i hagen.

Igår tog jag in Brenin tidigare och putsade upp honom för det skulle komma spekulanter och titta på honom... jag stod nog över 30 minuter och ryktade honom och han stod och njöt... fina killen. Det blir inte lätt att sälja honom känslomässigt, en sådan pärla! Vi har fått en hel del svar på Brenins annons så vi får se hur det blir... viktigast för mig är att han får ett bra hem. Han lämnas inte ut på foder till alla er som mailat och undrat.

Sen var vi och tittade på ett dräktigt sektion C sto... så nu har jag lite att fundera på!

Senare på kvällen så "pratade" jag med Bodils fölis i magen... jag har inte sett så mycket sparkar i hennes mage. Men igår så la jag händerna lite framför juvret under magen och fick känna flera sparkar i magen. Vilken lycka... Bodil stod och plirade med ögonen... säkerligen lika stolt hon.

Sen har det flyttat in en "vildkatt" i stallet... den vildkatten som brukar komma och bo hos oss om vintrarna kom inte i år utan han kanske skickade sin kompis istället! En svartvit hankatt med ett hängande öra... efter ett slagsmål kan jag tro. Det gör inget att han kommer och äter... mina stallkatter börjar bli så feta att de kan gott skaffa sig lite mat på egen hand om det tar slut mellan frukosten och kvällsmaten. Och då menar jag inte att gå från stallet till vår ytterdörr och jama efter mat... utan på egen hand. En dag förra veckan när det var så varmt och skönt ute så låg alla stallkatter ute och solade... utan Erik... den fetaste katten i stallet. Han låg och päste i korgen under värmelampan.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...