Nyheter

Hingstpremiering och annat...

2020-10-10

Förra helgen var det dags... äntligen blev hingstpremieringen av för vår Jason. Förra hösten blev han ju halt under dagen när vi var i Älmhult och i våras blev det ju inställt pga coronan. Men i söndags blev det av som vi har tränat honom för i omgångar i snart ett år. Det har stundtals varit en kamp att hinna träna honom på kvällen innan det blev för mörkt. Jag tog in honom på nätterna för flera veckor sedan då jag inte ville att han skulle sätta den långa vinterpälsen och han var precis lagom i hull. Men när jag började väga hans hö så han inte skulle få för mycket, och att jag började motionera honom 30 minuter varje så gick han upp i vikt istället för tvärtom. Han är inte logiskt alls när man skall få ner honom i vikt, men vi gjorde vårt bästa... men lite rund var han förstås.

Premieringen var i Skövde på Grevagården så det var skönt att vi hade så nära till platsen, knappt 45 minuters körning... inte behövde vi gå upp mitt i natten heller utan kunde lasta halv nio på morgonen... lyxigt värre. Väl där blev vi välkomnade av Petra som talade om att det gick att veterinärsbesiktiga och id/mätning omgående. Så det var bara att lasta ut Jason och gå upp och fixa detta. Denna gång mätte han 101,5 cm i mankhöjd och 15,5 cm i skenan. Första gången vi visade honom på våren 2018 var han  100/16, på hösten samma år när han blev godkänd var han 101/15, förra hösten i Älmhult var han 100/16,5. Man får nog ta måtten med en nypa salt, framförallt måttet på skenbenet. Sen var det dags för veterinärsbesiktningen och han skötte sig galant, han är så lättsam och finner sig i det mesta... man behöver aldrig vara orolig för att han inte skall sköta sig.

Sen blev det några timmars väntan innan det var dags för vår tur att visa. Det var lite skönt att få stå och titta lite på de andras hingstar så här i coronatider. Jag fastnade för två redan godkända hingstar, en liten svart och en rödskäck båda från Stellagårdens stuteri... så otroligt fina. Det var ett helt gäng i Jasons klass och han gick i mitten ungefär, tror han var femma... jag kommer inte ihåg var de sa i kritiken så det skall bli spännade att se sen när man får hem papperna. Han fick samma poängrad som när han blev godkänd, 87898-40 poäng. Han har otroligt bra skritt, det har hans mamma också och man kan se att hans avkommor också har fått en energisk skritt med bra mekanik. Det är häftigt att se lilla Olympia skritta om sin mamma när vi tar in dem på kvällen.

Jason

I slutet på augusti var bästa Anna (Legends uppfödare) här och chippade och idkollade fölen så att  jag kunde skicka in ansökan om pass... vi väntar nu på att deras pass skall komma så vi kan vaccinera dem. Det är så smidigt när Anna chippar dem, går på ett kick när hon har en sådan där pistol... fölen hinner inte reagera innan det är klart. Fölen har växt i höst och ser riktigt trevliga ut. Det skall bli spännade att se hur de utvecklas!

Vi har fått en hälsning från Lovely och hennes nya hem att allt går bra med inridningen och att de är så nöjda med henne och hon ser ut att trivas där, blivit klippt också!

Vi hade ju ute Legend till försäljning men ingen seriös nappade på det... funderar på om jag skall göra tvärtom... sälja hans stoavkommor som jag ville behålla och köpa ett sto till Legend istället. Vi får väl se!

Jag har flyttat in fölens sidor under ungston och unghingstar!