Nyheter

Förändringar...

2013-03-17

I natt hade det kommit några mm snö... igen. Nu är det ännu svårare att se vart isen är... att det aldrig kan bli varmt och barmark! Vovven var i alla fall nöjd med snön och rullade sig omsorgsfullt från sida till sida.

Igår åkte "Billan" till sitt nya hem. Det var med en klump i magen och med tårar i ögonen som jag släppte iväg detta fina lilla sto... som betytt så mycket för mig. Men det blir inte alltid som man tänkt sig och ibland sker saker som man inte kan styra över. Hon flyttade i alla fall inte så långt bort så det finns ju möjligheter att få komma och hälsa på henne. Hon har fått ett jättebra hem och kommer få fortsätta gå i aveln på ett nytt stuteri som startar upp med sektion C avel. Där kan hon som hos oss göra nytta och få vara grundpelarn och en bra byggstart i  aveln. Vi önskar de nya ägarna lycka till med henne och vi hoppas ni får många fina föl i framtiden... jag hade satsat på "den gule" i år!!!

Nästa helg åker "Gibban" till sitt nya hem i Norrköpingstrakten. Han kommer även han till ett toppenhem och kommer att få kampera ihop med en arabvalack för att senare bli ridponny åt en vuxenryttare. Det är lätt att sälja häst när man hittar bra köpare!

Även Rhamant kommer att åka inom kort... hon skall få fortsätta sin karriär med att vara ridponny åt en hästfamilj med två hästtokiga tjejer där hon kommer att få stanna "livet ut". Känns så himla skönt att den lilla pärlan hamnar rätt!

Så då har vi bara "Gina" kvar av welsharna och jag har inte bestämt mig än hur jag skall göra... sälja eller behålla?

Gina

Hästarna fäller som tokar nu och står och njuter när man borstar dem... hur mycket päls finns det egentligen. Mest fäller skäckarna... man kan borsta dem hur länge som helst!

Jag var på en föreläsning tidigare i veckan där det bland annat pratades om spegelnevrå, barn som härmar andra barn/vuxna. Jag undrar om det inte finns även bland hästar! Igår när jag stod och tittade på hästarna i boxarna så stack Gina in huvudet i Lovvans box varav Lovvan tjurade tillbaka (öronen bakåt och hotade att bita)... Gina vänder sig till andra sidan och "tjurar" mot sin boxgranne Gibban... varav han vänder sig till sin andra boxgranne Gotte och "tjurar" mot honom... men Gotte fattar ingetting och fortsätter att tugga på sitt hö. Ibland är det väldigt intressant bara att studera hästarna samspel och hur de agerar.

Ha en bra dag alla goa vänner och dagboksläsare...