Nyheter

Regn och mera regn...

2012-09-23

Regn... och mera regn... så har det sett ut i helgen... skitväder! Jag som ville stå och pyssla med hästarna... blev inte mycket med det med pissevåta hästar. Som tur är så har vi stora och kuperade hagar så hästarna behöver inte stå i den värsta leran som blivit pga allt regn.

Förra veckan var vår duktiga hovslagare här och fixade till fötterna på hästarna. Denna gången hade han med sig en "grej" som han satte upp shettlänningarnas ben på så han blev lite avlastad med att hålla hoven. Tänk vad snälla de är... inte en enda av dem reagerade på att sätta hovarna på "grejen". Snälla individer!

Jag har tagit ett tungt beslut med att avsluta vårt avelsarbete med welsharna... kroppen börjar säga ifrån så jag tänkte lyssna på den... för en gångs skull! En del av dem ligger ute på annons... en del ligger bara ute till salu på hemsidan. Jag kommer inte slumpa bort dem utan det får ta den tiden det tar... viktigast är bra och varaktiga hem till dem alla! Det är betydligt mycket mer jobb, framförallt tyngre med welsharna än med shettlänningarna... det låter kanske konstigt men så är det.

Om Billan är kvar till våren så kommer vi att rida in och utbilda henne om det kan öka intresset för henne... hon är så supersnäll så henne vågar jag mig på försöka rida in själv... med viss hjälp i början förstås. Är Rhamant kvar så har vi ju en draghjälp i början som kan gå först vid ridturerna. Hingstfölen kommer kastreras i vår om de är kvar... jag vill inte ha dem som hingstar eftersom vi inte kommer att avla mer på welsharna. De ser egentligen riktigt bra ut och skulle mycket väl kunna sparas som hingstämnen... speciellt Gibson... men jag vill inte ha dem kvar som hingstar på gården. Gottfrid behöver i och för sig sällskap... så har vi "tur" så blir en av dem kvar här hemma. Tanken är att vi skall ha egen godkänd shetlandshingst istället för welsharna så småningom, gärna någon som kan gå med unghingstarna vintertid. Vi får se hur det blir...

Nästa helg är det utställning i Vartofta med skäckarna. De har satt vinterpäls och är inte riktigt lika fina som i sin sommarpäls... dessutom har Lovvan lagt på sig några extra kilo! Men det ligger ju nära och är bra träning för Fia... Lovvan behöver ett guld till för att kunna höjas en avelsklass då hon "bara" fick G som 3-åring. Så vi håller tummarna för att extrakilorna inte syns för mycket.

Lovvan i Nossebro 2012

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...