Nyheter

Mountain and Moorland utställning...

2016-07-10

Igår var vi i Grevagården på Shetland Västs Mountain and Moorland utställning som innbär att alla engelska ponnyraser är inbjudna att delta. Riktigt rolig tillställning och man träffade en hel del gamla bekanta som avlar på andra raser än vad man själv gör. Domare för dagen var Jane Barry från England och svenska Helena Kättström som dömde klasserna tillsammans.

Med oss i släpet hade vi Palencia och hennes fina stoföl Katrina. Jag tycker Katrina ser himla lovande ut och rör sig fantasktisk... hon är så lik sin mamma som liten. I Katrinas klass var de tre shetlandsföl och ett welshföl sektion B. Hon uppförde sig faktiskt riktigt strålande... när vi har tränat uppställning hemma har hon varit ganska så hopplös på att stå "fel" men nu minsann när det gällde då skärpte hon till sig.

Vi har bara tränat henne tre gånger innan utställningen och med att gå bredvid sin mamma i skritt och trav och det gick bra det med... lite bus blev det men inte mycket... inte som sin helbror Jason förra året. Han var helvild fast han varit som en ängel när vi tränat hemma. Katrina är ju van att ledas i grimma och grimskaft sedan tidigare så allt var ju inte nytt för henne. Vi fick tips om förra året när Jason bara busade att visa föl bredvid sin mammas sida och det var faktiskt mycket lättare... hon följde sin mamma väl... vilket steg hon har!

Till vår stora glädje så vann Katrina sin klass med GULD och mycket fina ord från domaren... allt som hon sa stod ju inte med på kritiken, men jag förstod ju att vi hade ett mycket lovande uppfödning i Katrina. Hennes kritik var: Välutvecklad, mkt god typ. Uttrycksfullt huvud, bra överlinje, välutvecklat kors. Välbenad med bra ledgångar. Vägvinnande skritt och lätt naturlig trav.

Katrina

Precis efter var det dags för Palencias klass. Det var två strykningar så det blev bara Palencia och ett shetlandssto till i hennes klass. Jag tyckte tidigare i veckan att Palencia egentligen var bra rund om magen... men sedan när jag hade badat henne och fixat till henne så såg hon faktiskt riktigt fin ut. Hon är ju van sedan hon var unghäst att visas på utställning så hon är en dröm att visa fram... vet precis hur man skall uppföra sig och hon kan verkligen röra sig... vilket steg hon har. Hon vann också sin klass med GULD. Vi var nu SÅ stolta över våra flickor som fått Guld och som vi fött upp båda två. Palencias kritik var: Mkt god rastyp, rejäl, feminin, bra fölsto modell. Uttrycksfullt huvud, välbyggd med bra överlinje, bra vinklar. Välbenad med bra hovar. Vägvinnande med bra energi i skritt och välbalanserad vägvinnande trav.

Palencia

Sen blev det en lång väntan tills det var dags igen. Hästarna fick vila upp sig i transporten och Katrina sov raklång inne i släpet och hade det gott... Palencia är ju nöjd bara hon har mat! Det blev ett äldre sto som blev Bäst i rasen... jag tyckte personligen att en av de svarta godkända hingstarna var snyggare...en helt annan utstrålning! Det blev en welsh som blev BIS och jag är inte förvånad... de föder upp mycket fina hästar.. så grattis till alla ER andra som visade hästar igår och till Shetland Väst som än en gång arrengerat en lyckad utställning.

Ha det gott!