Nyheter

Tomt...

2012-04-21

Igår kväll flyttade Brenin till sitt nya hem. I morse var det obehagligt tyst och tomt i stallet... Brenin brukade alltid gnägga och påtala att HÄR ÄR JAG... precis som om man skulle glömma bort han. Jag hoppas att jag gjort rätt beslut nu och önskar den nya ägaren lycka till med världens goaste ponny... egensinnig och alltid full med bus och tokiga upptåg!

Hästarna har kommit in i slutfasen på fällningen... eller inte riktigt alla... Bodil ser fortfarande ut som en blandning av grizzlybjörn och vildsvin. Det sistnämnda är för att hon gör fallgropar i hagen när hon letar rötter... eller så hoppas hon på att fånga de stora welshflickorna i groparna. Tyvärr har jag upptäckt att även jag råkar snubbla i hålorna... men nu har det börjat komma fram gräs så nu hoppas jag att hon skall byta sysselsättning om dagarna.

Jag stod och studerade mina sektion C ston och trots att de hör till samma sektion så är de alla tre olika typer av sektion C. Jag vill egentligen ha allas egenskaper i en och samma ponny. Billans fina överlinje och välformade hals, Mias fina ponnyhuvud och hennes otroliga rörelser... och Rhamants grovlek på benen och stora rumpa. Kan man få det? Hur som skall det bli otroligt spännade att se vad som ploppar ut ur stona... hoppas att vi får en ny liten Brenin!

Förra helgen var det hingstpremiering för shetlandshingstar nere i Vetlanda... och de två som jag hejade lite extra på gick in. KUL! Det visades 42 hingstar och 15 stycken klarade sig igenom, den högst bedömda fick 45 poäng med 10,10 i början av raden. Lite skillnad på welshsidan där det endast visades 9 stycken hingstar och ingen gick igenom.

Det lutar åt att vi kommer att betäcka Lovvan i sommar... jag är så supernöjd med lilla Fia att jag vill "göra en till"... fast med en annan fadershingst. Sektion C stona skall inte betäckas om i år... Rhamant är ju tänkt att hon skall gå som ridponny i första hand och inte i aveln.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare och lycka till med kommande fölningar...