Nyheter

Fölmys...

2016-07-03

Nu var det ett tag sedan jag skrev och vi är redan inne i början på juli. Det är väl så när man har fullt med djur på hemmaplan så räcker tiden inte alltid till för att uppdatera här... det är lättare att bara slänga ut något kort på hästarna på facebook.

Vi har fått de tre fölen vi skulle ha och jag är supernöjd med alla tre, hingstungen Kind of Love, eller "Konny" som han kallas till vardags är någon alldeles extra i mina ögon. Fia får verkligen toppenfina avkommor med Legend. Jag skall inte betäcka om henne i år utan hon får vänta tills nästa sommar igen. Jag vill ju gärna spara lite på avkommorna så då får det inte bli för fullt i stallet. Annars vill jag ju gärna ha ett sto efter henne också.

Vithatts Kind of Love, drygt fem veckor gammal.

Palencias stoföl Katrina är så himla lik sin mamma när hon var liten... och jag tycker hon är knallfin. Stor och rejäl med mycket goda rörelser, precis som sin mamma... fast hon är svart! Jag har anmält henne och Palencia till utställningen på Grevagården nästa helg, skall bli spännande att se hur det går och om hon sköter sig. Ibland är det ett lotteri att visa föl för man vet aldrig hur de reagerar när de kommer ut i okänd miljö. Palencia är väl egentligen lite för rund om magen för att göra sig rättvisa så jag har inte bestämt mig än om jag skall visa henne eller inte... hon skall ju ändå med... och röra sig kan hon ändå även med lite extra trivselvikt om magen, så vi får väl se. Palencia skall inte heller betäckas om i sommar utan får vänta tills nästa sommar. 

Palencia och Katrina

Katrina sex veckor gammal

Pandora och Kassandra åkte till en annan avelshingst för någon vecka sedan och det är väldigt tomt här hemma utan dem, även om jag vet att de har det jättebra där de är. Vi valde skäckhingsten Devin till henne... han är av en lite lättare modell och mycket rörlig så det skall bli spännande att se vad det kan bli av den kombinationen. Pandora hon visade minsann upp att hon också kan trava när hon träffade Devin... och Kassandra var inte sen med att hänga på... traven är det inget fel på!

Pandora och Kassandra

Devin

De fem unghingstarna har det toppen på sitt bete, vi har fått tillgång till ännu mer bete av vår snälle granne så nu har de en megastor hage med varierat skog, kullar och ängar. De har aldrig varit så vältrimmade som de är nu, de rör sig naturligt upp och ner i kullarna och över stock och sten... för att inte tala om hur de leker. Nu har nästan alla fällt klart, några av dem har lite kvar på magen och den obligatoriska raggarsträngen under magen.

Fr.v. Jackpot, Jessy Love och Jöran

Jösta 11 månader

Jason

Lovvan är betäckt med Legend och har inte brunstat om så nu håller vi tummarna för att hon får ett litet föl nästa sommar... som hon har längtat. Vi har haft lite bekymmer med henne men vi hoppas att hon nu kommer att pigga på sig och blir som hon brukar även om hon inte får gå fritt på bete denna sommar. Legend gör sitt bästa får att pigga upp henne... han är så gullig mot henne.

Legend

Det var en liten uppdatering av vad som har hänt/händer på stuteriet... det finns en del nya kort på några av hästarnas sidor... ibland lägger jag in nya kort utan att skriva det så titta gärna in på hästararnas sidor med jämna mellanrum.

Ha det gott alla goa vänner där ute...