Nyheter

Nossebro...

2011-08-14

Igår var vi på utställning i Nossebro med Bodil. Vädret var strålande... nästan lite för hett i mellanåt. Men hellre det än regn och visning i ridhus. En trevlig och välarrangerad utställning som vanligt... stor eloge till Shetland Väst!

Bodil är så lättsam att ha med ut... nyfiken och pigg på allt. Nja, hon tyckte inte om att åka ensam i transporten... det visade hon med att ruska om hela hönätet på sig och i manen så hon såg ut som en böösfia! Gubben lugnade mig med att hon har så bra grundputs så det är bara att borsta av när vi kommer fram.

Foto: Sandra Andersson

Det var väldigt hög klass på stona i Bodils klass, 7 stycken var vi kvar efter några strykningar. Bodil skötte sig med glans och jag kan inte vara annat än nöjd med henne. När vi skulle placeras så kom Bodil tvåa i klassen med Guld, och 99888 - 42 poäng. Jag blev överlycklig! Ettan i klassen blev senare BIS med 44 poäng, ett maffigt snyggt sto, stort grattis till er!

Vi är så glada i lilla Bodil... vi har ju inte så många shetland kvar, så nu hoppas vi på att hon får en liten fölis nästa sommar som vi kan bygga vidare vår avel på. Vi har anmält henne till Vartofta oxå för att försöka få ett guld till med minst 41 så vi kan ansöka om SUCH på henne... småmål som man sätter på dem.

Foto: Sandra Andersson

Brenin har kommit upp i sitt normala hull igen och är riktigt snygg nu... men pigg och ganska brötig... får se om vi åker med honom till SPA:s utställning nästa helg. Annars tränar vi på tills 3-årstestet om en månad. Idag skall han löshoppas och lasttränas... han har ju inte åkt transport sedan förra sommaren. Tänkte se om det går att binda upp honom han har ju åkt lös tidigare men nu tycker jag att han kan lära sig att uppföra sig och kunna stå still under färden.

Egentligen skulle jag ha tag i en liten tuff ryttare som kunde rida in/utbilda/tävla honom så han fick komma ut och arbeta lite istället för att gå här overksam. Han har ju en sådan enorm hoppförmåga så han skulle nog göra sig bra på hoppbanorna i framtiden.

Jag behöver ju egentligen bara ha hem honom några veckor på sommaren så jag kan betäcka stona. Så är det någon som letar efter ett samarbete så har vi en hopptalang i stallet som vi kan tänka oss att låna ut, referenser och hingstvana krävs.

Fia växer och har det bra... tyvärr blev det ingen fölmönstring pga för få anmälda. Så vi får vänta tills nästa år med att få henne visad. Lovvan har mjölkat bra så henne får jag mata på med lite kraftfoder för att få upp hullet lite mer över ryggen... under magen är hullet bra!

Stortanterna (Billan & Mia) har det bra på betet och stödfodras nu med lite hö och lite kraftfoder. Annars gör de inte så mycket annat... än äter!

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare!