Nyheter

Föl nr 2...

2020-04-26

I fredagskväll var det dags för Palencia att föla. Jag satt inne och tittade på monitorn och hade koll på henne och strax innan kl åtta satte hon igång att lägga sig ner och påbörja förlossningen. Det tog tid... hon höll nog på i ca 30 minuter innan man kunde se att fölis var på gång ut och då gick jag in i boxen och hjälpte henne och drog ut fölungen då Palencia redan var helt slut. Fölungen låg rätt och så men själva utkrystningen var jobbig för henne, sen blir hon alltid väldigt tjock under dräktigheten även om jag passat på henne i år... som jag tror bidrog till att det blev jobbigt för henne. Hon var så pass tagen att hon låg och vilade från och till i flera timmar efter förlossningen, så jag fick mjölka ur henne och ge fölis mjölken i nappflaska. Han var så duktig och förstod på en gång hur man tuttade ur flaskan. Så för varje gång han vaknade och ville ha mjölk så fick han först försöka på Palencia innan han fick i flaskan... hon ville inte stå upp så långa stunder så man fick vara snabb. Men vid 3-tiden fram på morgonen hade hon piggnat till så pass att fölungen hade lärt sig att dia på sin mamma... så himla skönt! Så här tagen har hon aldrig varit tidigare så då funderar man på om det är värt att betäcka henne igen... jag vill ju inte missta henne bara för att jag vill ha en fölunge. Så det är kanske dags för henne att få bli pensionär! Vi har döpt hennes fölunge till Orkan då han är väldigt pigg och aktiv.

Palencia och Orkan strax efter förlossningen

Dagen efter ute i hagen

Orkan och Palencia

Oden var en vecka igår och han är helt underbar, Fia får så himla fina och jämna fölungar... inte så långbenta utan mer lagoma!

Oden 1 vecka gammal

I fredags så flyttade även Napoleon till sitt nya hem, han skall bli kör/ridponny när han har åldern inne och sällskapa med en annan shetlandsvalack. Det är lätt att sälja häst när man hittar så bra hem till sina små juveler... han kommer att få det toppen där i sitt nya hem!

Hejdå Nappe!

Nästa som skall föla är Kassandra, hon är beräknad tills i början på maj. Än så länge har hon inte börjat att fylla på så jag hoppas att man får sova några nätter nu emellan nästa föl. Det ser ut som om många av utställningarna blir inställda i år pga coronan... hoppas bara att premieringen blir av i augusti så vi får visa vårt treårssto Lovely innan hon flyttar till sitt nya hem.