Nyheter

Premiering och flytt...

2018-09-30

I tisdags så flyttade Ludde (Lancaster) till sitt nya hem. Han skall vara sällskap åt en liten thinker på 130 cm. Jag har redan fått film på honom när han går med som handhäst i skogen med sin nya kompis. Han såg ut att trivas... då känns det lätt att sälja häst när man ser att de får sådana toppenhem.

Idag har vi varit på premiering i Vara med Katrina. Hon har ju inte varit ute något alls i år på utställningar och har aldrig åkt transport själv... men hon klev in direkt som om det inte bekymrade henne alls.

Hon uppförde sig galant och fick fina 88888- 40 poäng, samma poängrad som förra året. Nu hoppas vi på att hon inte växer över gränsen... hon såg stor ut när man tittade på hur höga de andra var som var där. Hon är så superlik sin mamma som också var stor som unghäst... sen växte hon bara på bredden!

Vithatts Katrina

Nu är det slut med premieringar för i år och Legends avkommor har gjort det bra.

1-årsstoet Vithatts Lovely, 39 poäng

2-årsstoet Vithatts Katrina, 40 poäng

2-årsstoet Vithatts Kassandra, 41 poäng

3-årshingsten Vithatts Jason, 40 poäng och Godkänd för avel.

Nästa år väntar vi 2 föl efter Legend, det är de båda skäcktanterna och nu tycker jag att det är dags för ett... eller varför inte två skäckföl! Planen är att Jason skall få betäcka skäcktanterna nästa år. Egentligen skulle jag vilja ha ett riktigt bra fuxsto till Jason som han kan ha som sin egen. Vi får väl se!