Nyheter

Årskrönika 2018

2019-01-02

Här kommer en liten sammanfattning av vad som hände på stuteriet året som gått. Främst kommer man väl ihåg sommaren som var förfärligt varm och allt som bara torkade bort.

I våras så tränades två av våra unghingstar inför hingstpremieringen i Mullsjö, Jason och Jessy Love. De skötte sig riktigt bra för att varit ute så lite... för Jessy var det första gången han var ute. Han fick 40 poäng när vi visade honom här hemma för Morgan hösten innan, så vi ville gärna visa honom för hela nämnden. I Mullsjö fick han 33 poäng... riktigt så dålig tycker vi inte att han är, men vi hade inga förhoppningar på att han skulle gå igenom och gå hela vägen. Någon som vi däremot hade förhoppningar på var Jason, han fick fina 39 poäng och nämnden tyckte vi skulle banta honom och visa honom igen. Så det gjorde vi senare på hösten. Jessy kastrerades och såldes senare som körponny till ett toppenhem.

Jason

Vi trodde att vi skulle få två föl denna sommar men det visade sig att Fia bara var fet och hade lurat oss rejält. Palencia fölade ett svart stoföl tyvärr hade hon legat trångt i magen så hennes benställning var inte korrekt... dessutom hade hon oturen att bli halt så vi åkte in med henne på klinik där de röntgade henne... boxvila i en månad. Inte bra för en fölunge som skulle må bäst med att få gå på hårt underlag. Hon är en riktig liten goding... men hon är nog lite rudis, dvs hon tänker inte så snabbt. Vi får väl se hur hon utvecklas... hon kommer dock varken bli avelssto eller utställningsponny, troligtvis inte heller kör/ridponny. Hon kommer få arbeta som sällskaps/pysselponny.

Madison

På utställningsfronten så gick det riktigt bra, främst för Kassandra. Hon visades på tre utställningar och fick guld på alla tre... den sista toppade hon med att vinna med fina 41 poäng och fick dessutom ett hederspris för bästa gångartsponny. Hon visades också på premiering där hon fick fina 41 poäng. Vi har stora förhoppningar på diplom i år... hoppas kan man ju alltid göra.

Kassandra

Lovely som var Kassandras följeslagare visades med 38 poäng på alla tre utställningarna. Hon var inne i en växtfas och var lite stel i bakkärran så vi hoppas hon växer jämnare till i år. Hon visades också på premiering där hon fick fina 39 poäng.

Lovely

Katrina visades inte på några utställningar detta år, hon är alldelles för snäll mot sin lillasyster som hängde i hennes man i leken och "klippte" upp den så fint. Men hon visades på premieringen ändå, där fick hon jämna 40 poäng. Hon är stor och vi hoppas att hon inte har växt/växer över maxgränsen i år.

Katrina

Jag slet hela sommaren med Jason för att få ner honom i vikt till hingstpremieringen på hösten. Han är otroligt snäll och går fram överallt så han är en smidig träningskompis. Vi visade honom i Älmhult och till vår stora förtjusning så passerade han nålsögat denna gången och gick igenom med 40 poäng. Äntligen har vi fött upp en godkänd avelshingst! Han är barnbarn till vårt stamsto Äppelbo Pickolina... det var med henne som vår avel började och vårt intresse för dessa små underbara individerna. Jason visades också på en utställning i oktober där han fick guld och blev utsedd till reserv bäst i rasen.

Jason

Vår lilla skäckvalack Ludde fick också flytta från oss, han fick ett toppenhem och är nu sällskap åt en liten tinkervalack högre upp i landet. Vi har fått både kort och filmer på honom och han ser ut att ha det toppen i det nya hemmet. Då är det lätt att sälja!

Ludde

Vi betäckte våra båda skäckston, Lovvan och Fia med Legend så vi hoppas på två fina föl i början på maj. Denna gång har jag känt fosterrörelser på Fia så i år är jag säker... nästan säker i alla fall på att det bor en fölunge i magen på henne.

Lovvan och Fia

Vi har även förlorat två av våra stallkatter som har fått åka till katthimmelen, Busan och Legolas. Den lilla gula krigaren Legolas blev 19 år, han mötte mig varje morgon vid grinden och så skulle jag bära honom till stallet samtidigt som han gosade som en galning i ansiktet på mig. Så nu är det väldigt tomt när man kommer ut, han var ju född här hos oss så han har varit en del av familjen i MÅNGA år. Jag hoppas han väntar på mig när det är min tur!

Legolas

Det var i stora hela det som hänt hos oss. I år hoppas vi på ett bra år och att både tvåbenta och fyrbenta får vara friska. Vi hoppas att kunna åka på många utställningar, treåringarna skall premieras. Jason skall visas igen till hösten och då skall även Konny matchas fram och se hur långt han kan gå. Jag skall opereras i vår och jag hoppas jag inte blir handikappad så många veckor... vara stilla är inte riktigt min grej! Vi hoppas på två fina föl och vi skall betäcka fyra ston om allt går som jag vill. 

Jag hoppas vi syns till sommaren... tack till Er alla!