Nyheter

I väntans tider...

2020-02-02

Nu har vi redan kommit in i februari och fortfarande ingen riktig vinter utan mest grått och regnigt... utan idag... solen skiner och hästarna står på rad och solar sig. De dräktiga stona har redan börjat fälla rejält och extra B-vitaminer är inköpta. Man ser ut som en pälsboll när man borstat på dem om kvällarna. Daisy som satte päls för värsta vargavintern har nu extremt mycket vinterpäls som nu faller av... så mycket vinterpäls har ingen av mina satt!

Det känns som man går i väntans tider med mycket... man längtar till våren... till solen och värmen. Man längtar tills det är dags för fölningarna... och man längtar tills det är dags för utställningar igen. Det som hägrar först är hingstpremieringen med Jason i Mullsjö i början på april, han är tack och lov inte lika tjock som han var förra vintern. Det tar på krafterna att underhålla fölungarna. Tyvärr så lyckades Napoleon klippa upp hans man lite så den är inte lika jämn och fin som den har varit. Så Nappe är förvisad att gå med Jösta nu... Jösta är betydligt bättre på att säga ifrån... sen gör det inte så mycket om Jöstas man blir lite uppklippt.

Man har börjat lite smått att planera upp utställningssäsongen, Riksen låg lite för långt bort för oss så den hoppar vi över i år utan vi åker på närmare utställningar... mestadels shetland västs men även på Skaraborgs Ponnyavelsförenings utställningar. Sen är det 3-års premiering med Lovely som skall hinnas med.

Jag hade tänkt att inte betäcka något i år men jag tror att Katrina skall få åka iväg till en utvald kavaljer och kanske även någon mer. Men det kan ju ändra sig innan det är dags!