Nyheter

Nu har HAN kommit...

2014-06-01

Igår var vi nere och hämtade hem Legend, Anna hans ägare och uppfödare var snäll och körde upp honom en bit så vi slapp åka ända ner. Vilken snäll hingst, när vi möttes upp på en bensinmack så stod han snällt och helt oberörd och betade vid sidan om motorcyklar, lastbilar och annat som brummade... inte en fena han rörde fast det åkte förbi massor av tung trafik och smattrande motorcyklar, jag är mycket imponerad av hans stabila psyke!

Han stod snällt och åt hö eller sov hela vägen hem... när vi lastade av honom så började han beta direkt. Vi ledde in honom till två av hans fruar, Geisha och Fia... tyvärr konstaterade han att de inte var villiga än... letade upp en jordhåla och rullade sig fin... stona blev inte imponerade av det heller så då provade han att stila och visa upp sig... men det hjälpte inte heller på stona... så då tröttnade han och börja beta. Mycket lättsam och förstående hingst.

Legend

Han gör sig egentligen bättre i verkligheten än på bild, han är en sådan där häst som man blir glad av bara av att titta på... även när han har rullat sig fin i en jordhåla, en otrolig utstrålning och vilket fint litet hingsthuvud han har. Han är ganska lik "Äppelbo" hingstarna som jag är så förtjust i, mycket massa men ändå rörliga och gudomligt snälla!

Vår lilla fina fölunge, Ingeborg blev sjuk för ett par dagar sen, hennes bakben ville inte hänga med och hon gick som John Cleese i hans "Silly walk" och såg inte klok ut. Så vi tog ut veterinären i fredags och hon behandlas nu för selenbrist och fick sin första injektion samma dag. I morse när jag släppte ut dem tyckte jag att "silly walken" inte var lika struttig så jag hoppas att det är på väg att vända. Alla stona skall nu fortsättningsvis få Selevitan två gånger i månaden för att förebygga så inte kommande fölungar drabbas av samma sak. STORT TACK, till Linda Poulsen på Lillagärdets stuteri för alla goda råd och information angående selenbrist. Jag blir så orolig när mina hästar blir sjuka men nu känner jag mig lite tryggare och kan ha lite mer is i magen att det tar lite tid innan de blir helt bra.

Ingeborg, "Bojjan"

Jag måste ha den bästa utsikten "ever", när jag tittar ut genom köksfönstret så ser jag Legend och hans båda fruar Geisha och Fia som går och betar. Tittar jag ut genom kontorsfönstret så ser jag Bodil, Bojjan och Palencia som går och betar i sin hage. genom vardagsrumsfönstret ser jag Lovvan och Pandora, som står och trånar efter både Sören och Legend. Och slutligen om jag går upp i dotterns rum så kan jag se Sören som ropar efter tanterna. Shetlandsponnier vart man än tittar, kan MAN ha det BÄTTRE!

Fia

Geisha

Legend

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare!