Nyheter

Tre vaggande ankor...

2016-03-20

Våren har kommit och det har varit varmt och skönt om dagarna och lite kyligare om nätterna. Hästarna fäller som tokar nu och man är rejält "hårfager" när man borstat på dem... och de står bara och njuter när man hjälper dem av med all vinterpäls. De får lite B-vitaminer nu som skall ge dem en hjälpande hand att fälla lite snabbare... dessutom blir de så glansiga och fina utav vitaminerna.

De tre dräktiga går som vaggande ankor i hagen och gör inte mycket mer än äter och står och solar i vårvärmen... nu är det bara 2 månader kvar tills det är dags för fölning. I år är det Pandora som är först ut och sedan Fia och sist Palencia... om de följer ordningen. Förra året så fölade Pandora 3 veckor innan beräknad tid, Fia fölade 1 vecka före och Palencia fölade 10 dagar tidigare... så det är inte säkert att det blir som man tror eller har beräknat.

Småkillarna går nu i egen hage då Legend ville vara i fred, och de har så roligt och leker och busar, man kan stå och titta på dem hur länge som helst. De har fått sin första kombispruta mot influensa/stelkramp och snart är det dags för andra sprutan. Hovslagarn skall komma idag och fixa hovarna på hästarna så de blir korta och fina igen. På en del har det vuxit massor på 8 veckor medans en del knappt vuxit alls... att det kan vara sådan skillnad på hovväxten. 

Jösta och Jackpot

Tanken är att både Jöran och Jason skall kastreras så fort de är mogna för det och så skall vi försöka hitta nya hem till de båda... vi kan ju inte behålla alla även om man vill det. Utan vi behåller de tre andra hingstungarna och ser hur långt de kan gå... om de kan nå hela vägen fram. 

Jag funderar också på att betäcka något sto med annan hingst och har två kandidater som jag gärna skulle vilja använda... med annan färg än svart så klart... och som jag senare kan ha till Legend eller hans söner om det blir ett stoföl. 

Det var allt för denna gången... ha det gott