Nyheter

Så kom äntligen snön...

2015-12-27

Det hade utlovats snö i natt... men när jag var ute vid fem i morse och gav Jösta mjölk så var det fortfarande barmark ute... så lite besviken blev jag allt! Men när jag gick upp någon timme senare och tittade ut så hade det kommit snö. Jag vet inte vem som blev gladast jag eller hunden... hon trodde verkligen att det KOM NÅGON när jag för mig själv utbrast vid fönstret att snön hade kommit. Jippi, jag är lite trött på leriga hästar att borsta om kvällarna, så idag fick de tji när de skulle lägga sin vardagliga makeup... den blev i vitt!

Geisha åkte hem till sin ägare tidigare i veckan och jag har fått rapport om att allt är bra med henne. Hennes son Jöran har ju fått bo i egen box nattetid en månad nu för att förberedas inför sin mammas flytt och det har gått jättebra, inte alls oroligt.  Han är ju kvar i sin vanliga miljö med sin bästa kompis Jösta så det har nog bidragit en del till att han känner sig trygg. För att inte Lovvan skulle bli ensam vuxen i hagen så släppte jag in hennes dotter Fia med sin som Jessy till dem. Jösta blev överlycklig med en kompis till och en med lite mer fart i än det är i Jöran. Det ser lite roligt ut för nu har Lovvan två svarta huliganer att hålla reda på... och Jösta är det sannerligen fart i!

Det är väl snart dax för de andra fölungarna att börja sova utan sin mamma nattetid också, ja, inte Jösta då han får bo med Lovvan fram tills sommaren... de har en skitstor box och han diar ju inte på henne ändå. Jessy är nog mogen redan nu för han är en mycket självständig fölunge. Jason skulle behöva det för han ser ut som en ardenner... har aldrig haft en sån fet fölunge tidigare... han är i och för sig väldigt grov och rejäl också. Jackpot är också lite rundare men inte på samma sätt... där tror jag att hans mamma vill ha kvar honom lite till hos sig nattetid. Hon är väldigt rädd om honom, man kanske blir det när det går så många år mellan fölungarna som de gjort i hennes fall. Jackpot är väldigt glad i sin pappa man ser att de leker dagligen... tur att han har en leksugen pappa. Legend behöver få lite motion nu när han inte behöver "arbeta med sina tanter".

Är någon sugen på att skaffa sig en bra blivande bruksponny så kan vi tänka oss att släppa Jöran eller Jason till bra, varaktiga hem... gärna till någon som är intresserad av att visa dem främst som treåringar på utställning eller premiering. De är inga hingstämnen men nu för tiden får man ju även visa valacker på premieringar... så varför inte! Jason kommer bli den grova rejälare typen och Jöran är den mer högställda typen, båda två rör sig riktigt bra och är sociala och trevliga att hantera.

Ha det gott alla goa vänner och trevlig fortsättning!