Nyheter

Avelshingst...

2013-05-05

Strålande solsken och 15 grader varmt... och operation hagmockning är påbörjad. Idag har jag fixat i en av hästarnas sommarhage så nu är den så urmockad och fin och färdig inför betessläppet. Det känns i axlarna att man krattat några timmar... Alice (vovven) har varit med och hjälpt mig... eller rättar sagt varit i vägen och velat leka hela tiden.

Det skall flytta hit en ny avelshingst till oss, Sören vd Sanjesreed. Jag fick ett erbjudande jag inte kunde motstå... så i förra veckan var jag och tittade på honom och i slutet på denna veckan betalade jag in handpenning på honom. Så nu längtar vi tills han kommer hem till oss i mitten på juni! Jag förälskade mig i honom redan förra hösten när han skulle visas för premieringsnämnden och till min stora glädje så blev han godkänd även här i Sverige... han är godkänd sedan tidigare i Holland, Tyskland och Österike... han har även gjort 15 dagars bruksprov i München med gott resultat

Sören när han blev godkänd i Laholm 2012

Så är det någon som är intresserad av att betäcka med Sören i sommar, så är ni välkomna att höra av er.

Med de andra hästarna är det bara bra... vi kämpar på med att få av vinterpälsen och hästarna står och njuter när man borstar dem. Unghästarna tränas lite med att ledas utan sällskap ute på vägen. Gotte bryr sig inte alls han tycker det är superroligt att få komma ut på promenad... likaså Fia... men hon är ju van att vara ute och promenera med mig. Gina tycker det är lite läskigare... men vilket steg hon uppvisar detta fina ungsto... hoppas vi kan hitta någon som kan ta tillvara på hennes potencial!

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...