Nyheter

Tomrum och sorg...

2015-08-28

Det har varit stor sorg hos oss på stuteriet... vår finaste ponny Bodil har fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna där hon kan ha det gott och inte ha ont längre.

I fem dagar kämpade vi i hopp och förtvivlan med vår tappra Bodil.. vi gjorde verkligen ALLT för att få henne på fötter igen men det gick inte... till slut gav kroppen upp. Hon var på väg tillbaka, ödemet var på väg bort, vi hade kontroll på hennes blodsocker och hon började äta lite smått... men sen vände det och då hjälpte det inte vad vi än gjorde. I slutet tror jag hon höll modet uppe tills hon såg att vi hade koll på att mata hennes fölunge Jösta som nu förlorade sin mamma 2,5 vecka gammal. Bodil fick somna in här hemma med oss vid sin sida... jag tror inte vi har älskat en ponny så mycket som vi gjorde med Bodil. Hon var vårt ALLT! Nu lever hon vidare i sin son Jösta och han kommer ALDRIG att lämna stuteriet utan bli kvar här hos oss. 

Stort tack till Anna på Tjustorps stuteri för alla goda råd och till Pia på Tomtagårdens stuteri som lugnade ner mig och fick mig att bli trygg i Jöstas matning och vad det innebär att ha en moderslös fölunge. Stort tack även till Emelie och Hanna på stordjursveterinärerna i Vara som hjälpte oss att vårda och underlätta för Bodil hennes sista tid hos oss.

Nu får vi lägga fokus på Jösta och han är en riktig liten goding... det gör gott för själen att få gå ut till honom och mötas av en gnäggning. Lovvan har tagit sig an honom även om hon inte är riktigt nöjd med situationen... hon håller sig runt honom och han får sova i hennes box nattetid. Än så länge så går de ensamma i en hage för att de skall knyta an till varandra så vi håller tummarna för att det går bra. Sen skall Geisha och Jöran få flytta in i hagen till dem... Jöran är ganska mammig och inte så brötig som fuxkillarna är så de kommer nog bli bra för Jösta med en lugnare kompis. Gubben här hemma kallar Jackpot och Jason för de små "pitbullarna" för de leker så tufft med varandra, och Jessy hakar på.

Jösta, det är som om man har fått en "sladdis" på äldre dar!

Ha det gott alla goa vänner!