Nyheter

Träning...

2012-07-22

Strålande solsken... det är i och för sig ingen garanti för att det blir fint hela dagen. På sista tiden har det varit fint på morgonen... för att sedan övergå till regn eller till och med hagel någon timme senare. Inte många dagar som tvätten kunnat hänga kvar ute och bli torr.

Fölungarna är så duktiga när vi tränar... går snällt i grimma och låter sig ledas. Gina står snällt uppbunden i gången när man fixar med henne, håller balansen när man tar hovarna... henne kunde jag till och med raspa fötterna på själv utan att hon "välte". Gabriel behöver stöd när man skall lyfta fötterna... annars så står även han superduktigt i stallgången.

"Gotte" fixar jag med i hagen... han är så tålig så han kan man göra vad som helst med. Vänder man sig om för att borsta av de andra så står han och drar i kläderna för att få uppmärksamhet igen... en riktig liten pussgurka! Gibson är så förståndig... lyder sin mamma så snällt... gnäggar hon så kommer han och går fint vid hennes sida. Det gjorde INTE de andra fölungarna... de gjorde allt annat än att gå med sin mamma när man skulle leda ut dem till hagen.

Fia hon miljötränas varannan dag nu så hon skall vara lite van vid olika saker... så nu promenerar vi både och "tittar på tåget" och på hönsen och ankorna som bor längre bort på vägen. Blir det läskigt så kan man alltid smyga bakom mig... tokfia!

Lovvan brunstar fortfarande... men nu hoppas jag att det snart är klart... börjar bli lite småtrött på henne... det blir lite omständigare när man inte har hingst hemma att kolla av med. Nästa sommar hoppas jag att vi kan ha hingst hemma, egen eller lånad.

Det verkar vara trögt på försäljningssidan... i och för sig semestertider men ändå. Konstigt att ingen nappar på Mia som är ett riktigt toppsto för den avelsintresserade... hennes stoföl ser riktigt lovande ut och rör sig som en dans. Har fått förfrågan på ett av de andra stona istället som inte finns ute på annons... vi får väl se!

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...