Nyheter

Finbesök och Jubileumsutställning i Grevagården...

2017-08-26

Förra helgen var verkligen intensiv men otroligt rolig! Det började med att Legends uppfödare Anna från Skåne kom upp på fredagen för att stanna hela helgen... gubben här hemma var nog glad att kunna överlåta en del "hästgöra" till Anna.

På lördagen skulle vi ha med Lovvan och hennes fölunge Lovely. Jag hade anmält Fia också men hon har lagt på sig lite väl mycket trivselvikt så hon fick stanna hemma. Det kändes skönt att bara ha med två hästar... Lovvan var lite på tårna medans Lovely var hur cool som helst att ha med. Lovvans klass gick före Lovelys  och de var fem stycken deltagare och Lovvan gick sist i ringen med 39 poäng. Hon skötte sig bra och vi kunde inte gjort bättre ifrån oss.

Lovvan

Sen var det det Lovelys tur att visas och då öppnade himmelen sig och det formligen vräkte ner regn... inte så kul att visa häst då och Lovely gillade det inte. Men hon fick iaf 38 poäng och gick tvåa av de båda fölen som visades. Hon var en fröjd att ha med... trygg och lugn.

Tråkväder

Lovely

Vi var klara redan på förmiddagen så då åkte vi hem och fixade inför morgondagen och så idkontrollerade och chippade Anna fölen åt mig. Så nu är det inskickat så de kan få sina pass.

På söndagen hade vi med oss 1-års flickorna, Katrina och Kassandra. De brukar ju gå i samma klass, men idag så var klasserna färgindelade så de gick i olika klasser. Det tyckte de inte alls om... båda två var på tårna och gnäggade högljutt i protester. Sen kom jag på att de inte är visade utomhus utan bara i ridhus så det var bra träning för dem att få komma ut. Dessutom precis innan deras starter så var det uppvisning av ett fyrspann så det var både hög musik och mycket busvisslande och skrik som påverkade dem. Nyttig träning!

Katrinas klass var först och hon gick tvåa av fyra med 38 poäng, hon gjorde inte sin bästa uppvisning så vi får väl vara nöjda med det.

Katrina i blåsväder

Sen var det dags för Kassandra och hon brukar sköta sig bättre än sin stallkompis och gjorde så även idag. Men helt nöjd var hon inte att behöva gå i en klass utan Katrina. Kassandra vann sin klass med 39 poäng och med detta avslutar hon denna säsongen med tre förstaplaceringar på raken.

Kassandra

När Anna ändå var här passade vi på att fotografera några av unghingstarna... jag tycker att de börjar att växa till sig även om det skulle behöva lite mer massa innan vi visar fram dem.

Jason

Jessy

Jösta