Nyheter

Årskrönika...

2013-01-01

Gott Nytt År på er alla goa vänner och bekanta... nu blickar vi alla framåt mot ett nytt spännande ponnyår med trevliga och skojiga aktiviteter.

Jag tänkte försöka mig på att återge lite av vad som hände förra året med en årskrönika. Tyvärr så verkar minnet blivit sämre med åren så jag får återge häst för häst istället för månadsvis som jag sett att många av er andra gör. Största händelsen förra året var alla fölningar... vi fick fyra välmående fölungar av fyra möjliga och stona hade lätta fölningar.

Först ut att föla var Cadfach Rose-Maria:

12 maj fick Mia ett bedårande gulbrunt stoföl... henne döpte vi till Vithatts Georgina. Gina ser mycket lovande ut och rör sig bättre än sin mamma som har fantastiskt bra steg. Så det skall bli spännande att få följa hennes utveckling även om det kanske bara blir på avstånd då hon är till salu. Mia fick en slapp sommar och fick bara var mammaledig... hon är numera såld och har flyttat över 100 mil upp i landet och skall bli körponny hos sin nya ägare. Vi önskar er all lycka till med Mia... och vill ni ha en pärla till så finns ju Gina!

Fr.v. Cadfach Rose-Maria, Vithatts Georgina, D'Abernon Billie Jean & Vithatts Gabriel

D'Abernon Billie Jean:

Nästa ponny att föla blev Billan som två dagar efter Mia, den 14 maj fick ett sockersött hingstföl som vi döpte till Vithatts Gabriel. Även hon fick en lätt fölning och både Mia och Billan hade precis fått ut fölen när jag kom ut och tittade till dem på kvällen... snacka om bra tajmning. Gabriel är redan såld och har flyttat, vi önskar även hans nya ägare lycka till med honom i framtiden... och vi hoppas att få se honom på treårstest så småningom. Vi har inte lyckats hitta något bra hem till Billan än så tanken är att komma igång med både tömkörning och inridning nu längre fram i vår. Hon är ju supersnäll så det kommer nog inte bli några problem.

Sen fick vi vänta 6 dagar innan det var dags för Vithatts Bodil att föla.

Hon fick ett pyttelitet hingstföl efter Gladiator RS 592, som vi döpte till Vithatts Gottfrid. Bodil fick ta det lugnt hela sommaren och bara var mammaledig, hon betäcktes inte om. Hon är i så pass bra hull ännu och verkar inte vara trött på sin son så de får kampera ihop ett tag till i samma box nattetid.

Vithatts Gottfrid 30 augusti

Sist ut att föla var Cadfach Rhamant:

Henne fick vi vänta på ett tag då hon var betäckt sent och fölade inte förrens 2 juli. Men det gjorde inget när det kom ut en sådan snygging... han döptes till Vithatts Gibson efter min favvoritskådis, Mel Gibson. Rhamant flyttade hem till oss i maj... vi bytte henne mot vår fina avelshingst Hagaby Brenin. Brenin behövde aktiveras mer än vad jag hann med... såhär i efterhand så ångrar jag mig lite när jag ser vilka fina avkommor han lämnade. Numera så galopperar han på det evigt gröna ängarna... under alla de åren han bodde hos oss hade han inte en endaste sjukdag. Även Rhamant har bara varit mammaledig men skall sättas igång och börja ridas nu i vår.

Vithatts Gibson & Cadfach Rhamant

Dalsgårds Love Song:

Henne betäckte vi med Diezel RS 628 och igår så kunde jag se tydliga fosterrörelser i magen. Jippi!  Hon skall inte föla förrens i mitten på juni så det är väl med största sannolikhet en liten hingstunge i magen. De brukar vara mer aktiva i magen än stofölen... Gottfrid blir nog glad om han får en kommande lekkompis. Lovvan visades även på två utställningar i somras och till min stora glädje så gick hon tvåa i en stor klass och knep en guldplakett på den utställningen. Hon har verkligen utvecklats åt rätt håll sen tycker jag det är läckert med all den långa manen.

Lovvan i Nossebro 11 augusti

88888 - 40 poäng

Lovvan i Vartofta

98877 - 39 poäng

 

Vithatts First Love:

Lilla Fia, gud vad jag är glad för henne... lättsam och finner sig i det mesta. Hon fick hänga med sin mamma på två utställningar, det är bra träning för unghästarna. Hon skötte sig strålande och var rolig att ha med sig, inga ledsamheter där inte. Jag skall försöka komma igång och tömköra henne i vår så hon blir lite mer aktiverad... om inte med tanke på hennes hull som är väldigt gott om man säger så.

Fia i Nossebro 11 augusti

88788 - 39 poäng

Film när Fia visas

Fia i Vartofta 29 september

87878 - 38 poäng

 

Detta var en liten summering av vad som hände på stuteriet förra året, har säkert glömt något men då var det väl inte så viktigt.

Vad har vi för planer inför 2013:

Vårt främsta mål är att hitta nya varaktiga hem till våra welshar då jag har beslutat att lägga av med den avelsverksamheten... den tar för mycket av min ork och tid. Så är det någon som är intresserad så är det bara att höra av sig, jag har plockat bort dem på annonsidorna för att göra ett nytt försök längre fram i vår. Men två av dem är ju flyttklara om någon letar efter snygga användbara ponnier, det går bra att lägga bud oxå... man vet ju aldrig kanske vi släpper dem något billigare.

OM vi får sålt welsharna så jag jag planer på att låna/köpa en egen godkänd shetlandshingst... men det beror på hur det går med welsharna... i och för sig gör det inget om någon av dem blir kvar!

Visa shettlänningarna på premiering och någon närliggande utställning.

Ha ett bra 2013 alla goa vänner och dagboksläsare...