Nyheter

Utställningspremiär...

2011-06-21

I söndags var vi iväg på första utställningen för i år. Det var SWF:s utställning i Lerum. Det regnade rejält hela dagen... Billans klass skulle inte gå förrens på eftermiddagen så vi behövde inte åka så tidigt denna gången.

Det första vi gjorde när vi kom dit var att köra fast... vi kom typ 10-15 meter in på åkern sen var det kört. Det regnade ju som sagt rejält så det var bara att låta bil och släp stå tills vi skulle åka hem... då fick vi hjälp av en snäll gubbe med traktor som drog loss alla bilar som kört fast. Jag tror inte det var många som kunde åka därifrån för egen maskin. Fy vilken leråker det hade blivit efter allt regnande. Vi hade sådan tur att de flyttade in utställningen i ridhuset en stund innan vi skulle ta ut hästarna, så vi slapp bli så blöta. Det var andra som såg betydligt värre ut... riktigt sketiga och blöta... stackare. Vad är det vi utsätter oss för! Gubben min talade om tydligt och klart att detta är sista gången han åker med i sådant här väder. Tror han ja!!!!

Billan var pigg och "på tå" så tyvärr var hennes rörelser inte så långa och lediga utan vi fick nöja oss med ett silver denna gången. Vann gjorde ett jättesött fuxsto! Billan skötte sig hyfsat och fick väldans bra kritik på de andra bedömningspunkterna så jag är ganska nöjd ändå. Kritik: Feminin, elegant modell. Vackert huvud, välformad hals, bra överlinje. Från sidan välbenad. Energisk men kort skritt och trav.

Billan 21 juni

Nästa vända vi skall ut är till premieringen i Gräfsnäs och då minsann skall här ledas fram så hon slappnar av ordentligt. Det var inte så gott om utrymme för sådant i ridhuset för alla ville ju stå inne och slippa ifrån regnet... förståligt! Dessutom så brunstar hon just nu!

Hemma i hagen idag var det inget fel på steglängden i alla fall...

Billan håller på och betäcks nu av Brenin... hon är betäckt tre gånger än så länge... får se om hon står en fjärde gång i morgon eller om hon har gått ur brunsten. Brenin är het på gröten... inget förspel utan bara "pang på"... sen är det klart!

Mia skall jag testa ikväll om hon är på gång att brunsta om... eller om hon är klar. Det blev ju bara ett språng förra brunsten pga av att jag räknat fel.

Bodil har varit iväg och betäckts med Gladiator förra veckan så nu hoppas vi på att det finns en liten Gladiator-bebis i magen.

Fia och Lovvan mår bra... nu börjar hon släppa Fia lite så att hon kan vara med de andra även om hon fortfarande vaktar henne ganska mycket. De andra stona har lärt sig att man får vara försiktig med Fia annars får man en dänga av "lilla mamman". Och Fia har lärt sig att man kan vända rumpan till de andra och sparka utan att det händer något... de flyttar på sig så snällt. Hm, vad är det Lovvan lär sin dotter egentligen! Det ser lite roligt ut när Fia läxar upp Billan som är så pass mycket större... Fia kan gå under magen på Billan.

 

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...