Nyheter

Premiering i Uddetorp...

2017-07-29

Nu var det länge sidan jag skrev igen... det blir inte så mycket tid över längre och det är enklare att bara slänga ut några bilder på facebook på hästarna om det händer något.

Men idag har vi i alla fall varit i Uddetorp på premiering med våra ettårstjejer. Jag tycker det är bra att visa dem innan de fyllt tre... det blir en bra miljöträning för dem att komma ut som unga både att få åka transport och att komma ut för social träning i en annan miljö än på hemmaplan. De blir oftast mer lugna/trygga och avspända när man skall visa dem senare som treåringar om de varit ute lite som unghästar.

Det var bara våra båda ettåringar idag så det blev en liten ring på två hästar. Kassandra visades först, hon är lite brötig att ha med sig ut men sköter sig bra när man skall visa henne, hon är pigg och framåt och har inga problem med att gå vart som helst... inte är hon rädd av sig heller.

Kassandra ställer upp sig så fint

Kassandra skötte sig så bra att hon belönades med 98888 - 41 poäng. Hennes kritik var: Utmärkt rastyp, välutvecklad. Bra framparti, djupt kors. välbenad från sidan, relativt korrekt. Framåtgripande skritt och lätt naturlig trav. Hon har verkligen utvecklats sedan hon var fölunge och det skall bli spännande att följa hennes utveckling... hon skall ju vara kvar på stuteriet som vårt blivande avelssto är det tänkt.

Sedan var det Katrinas tur att visas och hon är lite mer osäker och vill inte gärna gå ifrån sin kompis. Hon ställde upp sig så fint vid bedömningen i början och jag tycker att hon är så lik sin mormor Pickolina... fast en storlek större då.

Katrina ställer upp sig

Även Katrina belönades med klass 1 och fick jämna 88888 - 40 poäng trots att hon bara ville gå/springa åt ena hållet. Hennes kritik löd: Rastypisk, feminin. Vackert huvud, bra resning, sluttande kors. Välbenad, rättställd. Framåtgripande skritt och lätt taktmässig trav. Katrina är också tänkt att sparas på stuteriet som blivande avelssto.

"Småtjejerna" på ring!

Morgan som dömde våra hästar kommenterade när vi gick på ring att det var ungston av ypperlig kvalité och då kan man inte vara annat är superstolt över våra "småtjejer". Det är ju superroligt när vårt avelsmaterial lämnar så fina avkommor och ett bevis på att man är på rätt spår i sin avel. Nästa helg skall vi åka på Shetland Västs utställning i Nossebro och vi hoppas att flickorna gör bra ifrån sig där också.

Annat som har hänt är att vi har betäckt Palencia och Fia (First Love) med Legend och de har inte gått om så vi räknar med att de är dräktiga. Fölen växer så det knackar och är en fröjd att se på. Båda är otroligt sociala och vill ha mycket uppmärksamhet. Lancaster är mycket förtjust i sin storasyster Kassandra och hänger mycket med henne.

Lancaster

Lovely

Pandora har fallit ur hull en del och först trodde jag att det var fölungen som tuttade ur henne så, men det visade sig att hon hade ett tandproblem så nu är det åtgärdat och nu hoppas vi att hon äter upp sig igen. Det har ju varit en bedrövlig sommar om man tänker på betesfronten... gräset i hagarna torkade bort bitvis och jag har fodrat med hö och kraftfoder nästan hela sommaren. Det är inte ofta man önskar regn men jag skulle verkligen vilja ha regn i mina hagar nu. I Pandoras hage får de hö tre gånger om dagen för hennes skull så hon är tillgång till hö dygnet runt, vilket har lett till att de andra båda tanterna Lovvan och Fia är i lite väl högt hull och kommer säkert få kritik för det när vi skall ställa dem senare i sommar.

Jag har anmält Legend till generalmönstringen i Kristinehamn i höst och han är i ett strålande skick just nu, helt perfekt i sitt hull och jag hoppas att det håller i sig några veckor till så att han inte lägger på sig nu när inte stona brunstar och han är arbetslös.

Ha det gott alla goa vänner!