Nyheter

Vintervila...

2018-11-04

Nu har vi kommit in i november och det är slut på utställningar för i år. Vädret är fortfarande ganska fint och det blommar fortfarande ute... jag plockade lupiner häromdagen.

Vi skulle åkt på utställning i Sätila förra helgen men vår ena stallkatt blev dålig så hon fick somna in på fredagen så jag var inte i fas att åka på någon utställning. Busan hade bott hos oss i över 11 år och hon var en underbar stallkatt... det är ganska så tomt i stallet nu med bara tre katter kvar. Hon gick alltid från boxkant till boxkant och följde med mig när jag borstade på hästarna. Lovely var favoriten för hon slickade på Busan när hon kom åt... har aldrig sett en häst göra så... hon var så försiktig med Busan.

Busan

Vi var på utställning i Tidahom den 7 oktober, det var Skaraborgs Ponnyavels förening som anordnade den. Vi hade med oss Jason som behövde ut och få träna sig lite. Han gjorde det bra och fick en guldplakett med 88888- 40 poäng. Han blev även senare Reserv Bäst i Rasen så det var ju lite kul. Jag är så nöjd med honom och så himla glad att han gick igenom och blev godkänd. 

Jason i Tidaholm

Nu vankas det vintervila och lugnt och gott i några månader. Madison har fått sin första combi spruta och det är snart dags för nästa. Planen var att kastrera Jösta samtidigt så vi får väl se om det blir av. Jag är ju väldigt rädd om Jösta och lite nojjig att något ska hända honom fast alla våra tidigare kastrationer har gått bra. 

Det finns fortfarande grönt ute att äta för hästarna även om de får hö morgon och kväll så är det skönt att det finns att tugga på under dagarna. Höpriserna var ju inte nådiga i år och vi betalar dubblet så mycket som förra året... så nu har jag köpt en digitalvåg så jag väger allt hö så det inte blir så mycket svinn.