Nyheter

Premiering och inköp av "nytt" avelssto...

2020-08-23

Igår var vi på premiering i Vara med vårt treårssto Lovely. Vi hade egentligen även anmält Nancy men hon fick en liten hovböld tidigare i somras och hon är fortfarande lite ömfotad i traven så henne strök jag. Hon fick ställa upp som sällskapsponny till Lovely och åka med och miljötränas istället. Det var många fina treårsston anmälda, hela 13 stycken var vi till slut efter en strykning. Lovely skötte sig som vanligt bra och jag kände mig nöjd efter själva visningen... så himla skönt när de är vana att komma ut... de vet vad som förväntas av dem. Det är lätt att se vad bra det är för dem att få komma ut redan från början och miljötränas, därför visar vi gärna även våra ett- och tvååringar på både premieringar och utställningar. När alla hade visat så började rangeringen, flera av dem som gick i toppen syntes redan innan att de skulle få diplom. Lovely fick 38 poäng, 88787 och blev klass 1, kritiken var rättvis och kändes bra att läsa... mycket positivt också... sen fick jag även muntligt att hon visades i ett strålande skick... sådant värmer också när man lagt ned så mycket jobb med att matcha fram henne till premieringsdagen. Nöjda åkte vi sedan hem med två trötta tjejer!

Lovely

Lovely är till salu, hon var egentligen redan tingad sedan i maj men köparen har fått ekonomiska problem så de backade. Så är det någon som söker en toppenpingla så har vi en!

Vi har även investerat i ett nytt avelssto, eller nytt och nytt! Vi har köpt Daisy som redan bor hos oss av Björkens stuteri. Vi är så himla nöjda med hennes fölunge och tror på den kombinationen mellan Daisy och vår Jason. Klart att han skall få en egen fru!

Daisys fölunge Ohtella, efter vår Jason.